Çocuklar sağlıklı gülümsüyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Çocuklar sağlıklı gülümsüyor
A
a

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi halk sağlığı konusunda gösterdiği hassasiyeti “Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi” ile taçlandırıyor. Şirintepe Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi geleceğe gülümseyen sağlıklı nesiller için hizmet veriyor.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Toplum sağlığı ve koruyucu hekimlik konusunda yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile 2016 yılında 3 bin 70 çocuğumuzun tedavisini gerçekleştirdi, 2 bin 775 çocuk taramadan geçirilirken, 2 bin 243 çocuğa ise florlama yapıldı. Türkiye’de dördüncü, Eskişehir’de ilk olan merkez kısa sürede gerçekleştirdiği çalışma ile sadece Tepebaşı’nın değil Eskişehir’in örnek gösterdiği bir merkez haline geldi. Muayeneye gelen çocuklar tamamen kendileri için tasarlanmış merkezde çizgi filmler izliyor, eğitimlere katılıyor bir yandan da belki de yaşamları boyunca kullanacakları sağlıklı dişlere kavuşuyorlar.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, yaptığı açıklamada, diş sağlığının erken yaşta kontrol altına alınması gerektiğini belirterek ülkenin önemli sağlık sorunlarından biri olan diş sağlığı problemini önemli olmaktan çıkartmak için çalıştıklarını belirtti. Başkan Ataç “Çocuklarımızın sağlıklı bireyler olarak yetişmesi için koruyucu hekimlik çalışması olan Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni yaşama geçirdik” diyerek çocuklar için diş sağlığının önemini vurguladı.

Tepebaşı Belediyesi Şirintepe Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, sadece ağız sağlığı ile ilgilenmeyip, 4-18 yaş grubu çocuklara ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti de sunuyor.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi