Çok zorlu geçecek

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Çok zorlu geçecek
A
a

Potanın Şimşeklerinde Basketbol Şube Sorumlusu Derya Yannıer ES TV’de yayınlanan 90+3’e konuk oldu. Yannıer, “Play-Off’lara kalmayı başardık. Çok zorlu geçecek biliyoruz. Sporseverleri tribünlere bekliyoruz” dedi.

Sütiş Eskişehir
“Tüm gücümüzle çabalıyoruz”
Derya Yannıer, 10 yıldan fazla profesyonel basketbol oynadığını ifade ederek “Hem 1’inci ve 2’nci ligde 5’e yakın şampiyonluk yaşadım. Son 3 senedir de bu işin yönetim kısmındayım. Bu takımın kurulmasında ilk baştaki sorumlulardan bir tanesiyim diyebilirim. Ancak geçen sene bir ayrılık oldu benim açımdan. Bu sene tekrar bir araya geldik ve şu anda bu takımı Eskişehir’e layık bir şekilde tekrar Süper Lig’e taşımak için tüm gücümüzle çabalıyoruz” dedi.  

“İleriye bakmak lazım”
Açıklamalarına devam eden Yannıer, “Süper Lig’e çıktığımızda bu takımın çok daha kalıcı çok daha sağlam temellerde olacağını düşünüyorum. İleriye bakmak lazım ve dediğim gibi bundan sonraki süreçte tamamen pozitif olarak Eskişehir’e basketbolu sevdirmeye yerleştirmeye çalışacağız.  Burası bir futbol şehri. Bizim hiçbir şekilde futboldan bir pay çalma gibi hedefimiz yok. Sadece buraya ikinci bir ana spor dalını ekleyebilirsek ne mutlu bize” ifadelerini kullandı.

“Eskişehir basketbolu seviyor”
 Basketbol Şube Sorumlusu Derya Yannıer, “Eskişehir halkı basketbolu seviyor, inşallah daha da fazla sevecek . Başarı geldikçe ve insanlar daha çok işin içine girdikçe bu iş daha da popüler hale gelecek diye düşünüyorum. 2 hatta 3 sporda birden bu şehir Süper Lig’de temsil edilmeyi hak ediyor. Herkes aslında Eskişehir’i bu yerlerde görmek istiyor. Dolayısıyla bizim hedefimiz tamamen bu” şeklinde konuştu.

“Gerçek hayat şimdi başlıyor”
 Sezon başında koçla ve teknik ekiple beraber en başta bir ekip oluşturduklarını belirten Yannıer, “Bu ekipte de bugüne kadar hiçbir değişiklik yapmadan ve hiçbir ekleme yapmadan bu güne kadar getirdik. Belki de ligde ekleme yapmayan tek takım olabiliriz. Çok şükür sağlam bir temel atılmış. 34 maç sonunda 6 mağlubiyetle Sakarya BŞB ile beraber averajla 2’nci olduk. Ancak normal sezon çok da bir şey ifade etmiyor. Gerçek hayat şimdi başlıyor” diyerek play-off karşılaşmalarının önemini vurguladı.

Önemli bir kupa aldık
Federasyon Kupasını aldıkları için mutlu olduklarını söyleyen Yannıer, “Bu süreçte bir federasyon kupası aldık. Son derece  önemli bir kupa ancak her şeyden önemlisi sene sonunda almak için çabaladığımız şampiyonluk kupasıdır”dedi.

Play-Off’lar zor geçecek
Play-Off çeyrek finalinde rakiplerini de değerlendiren Yannıer, “İstanbul Beylikdüzü son derece tehlikeli bir takım. Tecrübeli bir teknik heyetle çalışıyorlar. Dolayısıyla bizim çok fazla ciddiye almamız gereken bir takım. Ben Eskişehir halkının da bu seriye bu gözle bakmasını istiyorum. Play-Off’lar kesinlikle zor geçecek. Cuma ve Pazar günleri Play-Off maçları başlıyor. Bu Play-Off’a ve sonrasında 4’lü finale kalırsak sponsorumuzla beraber çok farklı çalışmalarımız olacak. Şunun garantisini verebilirim maça gelen insanlar çok farklı sürprizlerle karşılaşacaklar” dedi.

“Beyefendi ve düzgün insan”
Yannıer Koç Greenberg ile ilgili açıklamalarda da bulundu. Yannıer, “Koçu 3 sene önce bulup getirmiştim Amerika’dan. Dolayısıyla kendisiyle farklı bir ilişkimiz var. Bu sene onunla beraber kurduğumuz takım çok başarılı ilerliyor. Çok beyefendi ve düzgün bir insan. Oyunculara abi gibi baba gibi yaklaşıyor. Oyuncularımız da çok tecrübeli ve çok karakterli insanlar. Bundan sonra herkes bir bütün olacak ve birbirine sarılacak. Bundan sonra her şeyimizi ortaya koyma vakti. Ben de benchde sahada oyunculara ve koça daha fazla destek olmaya çalışıyorum” şeklinde konuştu

“Kosova’dan teklif geldi”
“Koçumuza Kosova Milli Takımı’ndan teklif geldi. Bu bizim için gurur verici diyen Yannıer, “Biz de bu duruma yönetim olarak sıcak baktık. Bizimle programı kesinlikle çakışmayacak. Bizim sezon bittikten sonra yazın Temmuz ayında oradaki sezon başlayacak. Koç 2 ay orada görev alacak. Bunu dışında bizdeki görevine devam ediyor” diyerek   konuyla ilgili bilgi verdi.

“Güzel bir kitlemiz oluştu”
Son olarak taraftardan bahseden Yannıer, “Aslında bizim güzel bir kitlemiz oluştu. Federasyonun istatistiklerinde de yanılmıyorsam bin 800 civarında seyirci ortalamasıyla açık ara bu ligde lideriz. Oynadığımız salon 5 bin kişilik. Gönül ister ki bu rakam bin 800 kişi değil 3 bin 800, 4 bin 800 kişi olsun. Eskişehir’de böyle bir potansiyel var. Bando Es Es bizim maçlarımıza geldiği zaman biz bundan mutluluk duyuyoruz. Başkan Halil Ünal bizi yalnız bırakmadığı zaman mutluluk duyuyoruz. Maçlarımıza herkesi bekliyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi