Davut Güloğlu'na hapis şoku

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Davut Güloğlu'na hapis şoku
A
a

Sıla, geçtiğimiz ay İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurmuş ve Davut Güloğlu’ndan şikâyetçi olmuştu.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
15 Temmuz Darbe Girişiminden sonra yapılan nöbet gösterilerinde bazı sanatçılar kalabalıklara seslenerek veya gösterilere katılarak darbe girişimine karşı olduklarını beyan etmişlerdi. 

Nöbetlerin son hamlesi olan Yeni Kapı mitingine de bir çok sanatçı katılacağını açıklamışlardı. Bazı muhalif sanatçılar ise katılmayacaklarını beyan etmişlerdi. Tam bu sırada Sıla Gençoğlu; Darbeye karşı olduğunu ancak yapılanın şov olduğunu ve buna alet olmayacağını ifade eden açıklamalar yapmıştı. Buna tepki gösterenler arasında Davut Güloğlu biraz ileri gitmiş ve küfürlü ifadelerle Sıla’ya tepki göstermişti. Sıla da bu konuşmalarda kendisine hakaret edildiği iddiasıyla Davut Güloğlu aleyhine dava açmıştı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Sıla Gençoğlu’na, “S.. gitsin. O nereye hizmet etti. Kime hizmet ediyorsa oraya gitsin. Vatanıma hizmet etmeyen s… olsun gitsin” diye yanıt veren Davut Güloğlu’na basın yoluyla hakaret suçundan 2.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

Sıla ifadesinde, “Şov ibaresinden kasıt, geçmişte bu yapıyla ilişkili olan, onların organizasyonlarına katılan ve kendisine menfaat temin eden, darbe girişiminden sonra kendisine yeniden alan açmak ve aklanmak için o podyuma samimiyetsiz bir şekilde çıkıp şov yapan bazı ünlülerdir. Nitekim bu kimseler hayatlarının hiçbir döneminde demokrasi kelimesini anmamış kimselerdir. Ayrıca bu kimselerin şayet hain darbe girişimi başarılı olsaydı, darbecilerin podyumunda çıkacağını düşündüğüm için bu açıklamayı yaptım” demişti.

Davut Güloğlu ise şüpheli sıfatıyla verdiği ifadesinde, “Söylediklerim doğru ancak Sıla’ya hakaret etmedim. Bunu basın ve medya böyle duyurdu. Ancak Sıla üzerine alındıysa yapacak bir şey yok. Çok net bir şekilde, “Vatanına hizmet etmeyen s… gitsin” dedim. Bu sözümün de arkasındayım” diyerek kendini savundu.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Umut Tepe hazırladığı iddianamede, Davut Güloğlu’nun sözlerini Sıla’nın açıklamaları sorulduktan sonra söylediğini, bu sözlerin eleştiri hakkı ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Yargıtay içtihatlerine göre söylenenlerin suç olduğunu belirtti. Savcı, Davut Güloğlu’nun basın yoluyla hakaret suçundan 2.5 yıla kadar hapisle cezalandırılması için İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açtı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi