DÜNYANIN KONUŞTUĞU TÜRK HACKER

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç DÜNYANIN KONUŞTUĞU TÜRK HACKER
A
a

Hong Kong’da Bilgisayar Mühendisliği bölümünde okuyan ve kod yazılım şampiyonu olan Muzaffer...

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Hong Kong’da Bilgisayar Mühendisliği bölümünde okuyan ve kod yazılım şampiyonu olan Muzaffer S.Y. kurduğu tuzak kontör satış internet sitesiyle 170 bin kişinin kredi kartı bilgisini ele geçirdi. Binlerce kişinin hesabından yaklaşık 3 milyon liralık vurgun yaptı. Muzaffer S.Y. ile bilişim suçlarından emniyette kaydı bulunan Veysi A. ve Mustafa Ü., İstanbul Siber Polisi tarafından yakalandı.

İSTANBUL’da Ö.E., kredi kartıyla THY’den İstanbul-Ankara uçağına bilet alındığı şikâyetiyle İstanbul Siber Polisi’ne başvurdu. Ekipler, uçuşun gerçekleşeceği çarşamba günü Atatürk Havalimanı’nda önlem aldı. Bileti alan Muzaffer S.Y. (19) uçağa binerken gözaltına alındı. Şüphelinin telefonundaki dosyalarda 10 bin kişiye ait kredi kartı bilgileri bulundu. Şüphelinin kart bilgilerini, suç örgütü kurmak ve bilişimdolandırıcılığından emniyette kaydı bulunan Veysi A.’ya epostayla gönderdiği belirlendi.

Veysi A.’nın da Mustafa Ü. ile bağlantısı tespit edildi. Hong Kong Polytecnic Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Muzaffer S.Y. ile sosyal paylaşım sitelerinde “Efsane firari” kod adını kullanan Veysi A.’nın internette sohbet odalarında tanıştığı belirlendi. Bu sohbetlerde Veysi A., öğrenciden GSM şirketlerinin kontörlerinin satışının yapıldığı bir sayfa kurmasını istiyor. Muzaffer S.Y. de ‘www.tlmerkez.com’ adlı siteyi kuruyor. 



GOOGLE’DA ÜST SIRADA
Hazırladığı yazılımla site Google’da üst sıralara çıkıyor. Siteden kontör almak için girenler kart bilgilerini yazdıktan sonra sistem kendini kapatıyor, kullanıcı kontör alamadığı gibi kredi kart bilgilerini de kaptırıyordu. Muzaffer S.Y., elde ettiği kredi kart bilgilerini düzenli olarak Veysi A.’ya aktarıyor, karşılığında yüklü miktarda komisyon alıyordu. Veysi A., kredi kart bilgileriyle internetten aldığı cep telefonu, laptop bilgisayar gibi pahalı elektronik eşyaları satarak vurgun yapıyordu.

HİÇ BULUŞMAMIŞLAR
Mustafa Ü. Adana’da, Veysi A. da Batman’da yakalandı. Ele geçen bilgisayarlarda 160 bin kişiye ait kredi kartı bilgisi bulundu. Binlerce hesaptan yaklaşık 3 milyon lira para çekildiği belirlendi. Polis, yakalanan 3 kişinin hiç yüz yüze görüşmediklerini, dolandırıcılık olayını internette sohbet odalarında yazışarak organize ettiklerini belirledi.

KOD YAZILIM ŞAMPİYONU
MUZAFFER S.Y.’nin Hong Kong’da kod yazılım yarışmalarında birincilikler elde ettiği belirlendi. 8 yaşında bilgisayarla tanıştığını söyleyen genç ifadesinde şöyle dedi: “2 yıl önce babam kumarda 300 bin lira kaybetti. Ruh sağlığı bozuldu. Annem babamdan ayrıldı. Ekonomik sıkıntı nedeniyle bu işi yaptım.”
Kaynak : Hürriyet
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi