Ekmeğini atlı kızakla kazanıyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Ekmeğini atlı kızakla kazanıyor
A
a

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde yaşayan konuşma engelli 63 yaşındaki İbrahim Yörük, kar ve buz nedeniyle araçlara geçit vermeyen yollarda atlı kızakla taşımacılık yaparak ekmeğini çıkarıyor. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Yoğun kar yağışı yüzünden ağır kış koşullarının hüküm sürdüğü Pazaryeri'nde oturan evli ve 3 çocuk babası Yörük'ün atlı kızağı, zaman zaman şehir merkeziyle ilçenin yüksek kesimleri arasında tek ulaşım aracı haline geliyor. Kar ve buz yüzünden araçların çıkamadığı yüksek mahallelere hayvan yeminden kömüre ve pazar çantalarına kadar ihtiyaç malzemelerini atlı kızağıyla ulaştıran Yörük, ailesinin geçimini de kış boyunca bu işten sağlıyor. 

İlçe esnafı da yüksek mahallelerden gelen siparişleri İbrahim Yörük sayesinde sahiplerine ulaştırıyor. 

Yıldırım düşmesi sonucu 2014 yılında telef olan iki atının yerine, yapılan yardımlar ve kendi imkanlarıyla yenilerini alan Yörük, AA muhabirine işaret diliyle, ailesinin ekmek parasını kazanmak ve atlarının yem parası için bu işi yaptığını anlattı. 

İlçe esnafından Enver Erkanlı da "Ağır kış koşulları nedeniyle mağdur olan bölgelerdeki kardeşlerimizin ihtiyaçlarını bu kızakla karşılıyoruz. Aynı zamanda bu kardeşimize de ekmek kapısı açmış oluyoruz." ifadelerini kullandı. 

Atlı kızağıyla yaptığı taşımacılıkta vatandaşlar ve esnaftan gönüllerinden geçen ücreti kabul eden Yörük, genellikle her taşıma için 5 ila 10 lira alıyor.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi