En çok sorulan üç konuyu açıkladı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç En çok sorulan üç konuyu açıkladı
A
a

AK Parti Milletvekili Harun Karacan, ES TV’de katıldığı programda anayasa değişikliğiyle ilgili kendisine en çok sorulan üç maddeyi açıkladı.

Sütiş Eskişehir
Karacan, Salı akşamı yayınlanan Soruyoruz’da Murat Taşkın ve Cihan Yıldırım’ın sorularını yanıtladı. “Günde 8-10 programa katıldığımız oluyor” diyen Karacan’a, sahadaki gözlemleri soruldu. Karacan, şöyle konuştu:
“Bize gittiğimiz yerlerde en çok sorulan üç konu var. Tek adamlık, 18 yaş meselesi ve vekil sayısının 600’e çıkarılması. Bazı vatandaşlar ‘niye 18 yaşındaki çocukları Meclis’e girmesi için uğraşılıyor’ diye soruyor. Bu yönde eleştiri geliyor. Milletvekili neden 550’den 600’a çıkıyor, deniyor. Geleceğimizin teminatı gençler diyoruz. 18 yaşına giren kardeşimizin cezai sorumluğu var, ehliyet alıyor, şirket kuruyor, kredi çekebiliyor, evleniyor, tapu alıyor. Cumhurbaşkanını, başbakanı, vekili, muhtarı seçebiliyor ama kendisi seçilemiyor. Muhalefet ‘seçilemez’ diyor. Bunu diyenler gençleri yollara çıkartıp eylem yaptırıyor. Seçen seçilebilmeli de. Zannediyorlar ki 18 yaşında birilerinin çocukları, yeğenleri var onları Meclis’e sokmak için yapılıyor. 18-24 yaş arası yaklaşık yedi milyon gencimiz var” diye konuştu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi