En kariyerli hoca

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç En kariyerli hoca
A
a

Eskişehirspor’un yeni teknik direktörü Mustafa Denizli kariyeriyle Türkiye’ye damga vuran bir isim.

Sütiş Eskişehir
Denizli, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş’ı şampiyonluğa taşırken, 1. Lig’de ise Manisa ve Çaykur Rize’yi Süper Lig’e çıkartmıştı.

33 kez milli oldu

10 Kasım 1949’da İzmir Alaçatı’da doğdu.  1965 yılında İzmir Altay kulübünde profesyonel futbol kariyerine başladı. 17 yıl bu kulüpte oynadı. 1980 yılında Süper Lig’in gol kralı oldu. 33 kez milli formayı giyen Denizli, 1984-85 sezonundan itibaren 3 sezon  Galatasaray’da Alman Teknik Direktör Jupp Derrwall’ın yardımcılığını yaptı.

Tarihe geçti

Futboldaki başarısını teknik direktörlük yaşamında da devam ettiren Mustafa Denizli, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı şampiyon yapan tek antrenör olarak  futbol tarihine geçti. Ayrıca Beşiktaş ve Fenerbahçe’yi şampiyon yapan ilk Türk antrenör olma onurunu yaşadı.

Almanya’ya gitti

Teknik Direktörlük kariyerinde A Milli Takım, Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe’den başka Kocaelispor, Manisaspor, Çaykur Rizespor kulüplerini çalıştırdı. Manisa ve Rize’yi Süper Lig’e çıkarttı. Yurt dışında da teknik direktörlük yapan Denizli Almanya’nın Alemannia Aachen, İran’ın Persepolis ve Pas, Azerbaycan’ın Hazar Lenkeran takımlarını da başarıyla çalıştırdı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi