Engelli ailelerine umut oldu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Engelli ailelerine umut oldu
A
a

Eskişehir'de, down sendromlu oğlunun gelişimi ve sosyalleşmesi için spor kulübü açan anne, benzer durumdaki 47 ailenin çocuklarının gelişimi için umut ışığı oldu.

Sütiş Eskişehir
Başarı yakaladılar
Masa tenisi, jimnastik, bocce, yüzme, bovling ve atletizm branşlarında faaliyet gösteren Umut Çiçekleri Özel Sporcular Spor Kulübü, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TOSSFED) tarafından geçen ay Antalya'da düzenlenen Özel Sporcular Masa Tenisi Şampiyonası'nda Türkiye dördüncülüğü elde etti.

Oğlunu spora alıştırdı
Down sendromlu ve otizmli çocukların sosyalleşmesini amaçlayan kulüp, 2020 yılında Tokyo'da düzenlenecek paralimpik olimpiyatları için milli sporcu yetiştirmeyi hedefliyor. Spor Kulübü'nün kurucusu biri down sendromlu 2 çocuk annesi Aysel Mahmutoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 yaşındaki oğluna spor yaptırıyor.

Birçok branş var
Mahmutoğlu, kendi çabalarıyla 3 ay önce bu kulübü açtığını anlatarak, şöyle konuştu, “Kulübün amacı özel eğitim alan çocuklara spor yaptırarak sosyalleşmelerini sağlamak. Masa tenisi, jimnastik, bocce, yüzme, bovling ve atletizm branşlarında faaliyet yürütüyoruz. TOSSFED'in etkinliklerine katılarak Türkiye şampiyonları yetiştirmek istiyoruz” dedi.

Herkesin elinden tutuyoruz
Mahmutoğlu, “Avrupa ve dünya şampiyonası için milli sporcu yetiştirmeyi hedefliyoruz. Benim gibi yalnız başına çabalayan ailelere yol açmak için bu yola çıktım. 'Başarmak için el verirseniz, başarırız' diyen bütün özel çocukların ellerinden tutmaya çalışıyoruz. İnternetten araba kokusu alıp, tanesini 5 liradan satarak çocuklara forma yaptırdım.”

“Desteğe ihtiyacımız var”
“Ayrıca daha fazla antrenöre ihtiyacımız var. Eğer bize destek verilirse bu çocuklar her şeyin üstesinden gelecektir. Bu konularda yetkililerden yardım bekliyoruz." ifadelerini kullandı. Mahmutoğlu, çocukların performanslarının ve morallerinin yükseldiğini dile getirerek, 26-28 Mart'ta Alanya'da düzenlenecek yüzme şampiyonasında madalya hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Sosyal beceriler gelişiyor
Kulübün özel eğitim öğretmeni Ahmet Dinç ise özel çocuklar için eğitimin önemli olduğunu vurguladı. Dinç, küçük yaştan itibaren verilen eğitimle çocuklardaki gelişimin ilerlediğini anlatarak, "Bu tarz sportif faaliyetler onlara bambaşka şeyler katıyor. Aylarca, yıllarca yakalanamayan artılar, bir spor etkinliğiyle sağlanabiliyor. Sportif faaliyetler sosyal becerileri geliştiriyor. Bir şeyi başardıklarında o duygunun tarifi yok." diye konuştu.

“Oğlumun hayatı değişti”
Down sendromlu Berkay Bakırsever'in annesi Şükran Bakırsever de oğlunun yıllardır yüzmeye ilgi duyduğunu söyledi. Bakırsever, “oğlumun hayatı 2 ayda çok değişti. Artık planlı ve programlı hareket ediyor. Bu çocuklar hayata 1-0 yenik başlamış gibi görünüyorlar ama hepsinin başarılı olduğu alanlar var. Oğlum yüzmeyi çok seviyor” dedi.

“İyi ki buradayım”
Melek Uğur'un annesi Fatma Uğur ise kızının 1 yaşından beri eğitim aldığını belirterek, "Çocuklarımızın geleceği için 'İyi ki buradayım' diyorum. Kızımın günlük yaşantısı spora başlamadan öncekine göre farklılık gösteriyor. Sporun, kızımın sosyalleşmesine katkı sağladığını görüyoruz. İnşallah daha iyi yerlere gelecek." dedi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi