Ahmet Ataç 15 02 2024

ENGELSİZ ESERLER SERGİLENDİ

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç ENGELSİZ ESERLER SERGİLENDİ
A
a

Tepebaşı Belediyesi Engelliler Sosyal Yaşam Merkezi’ne bağlı Gökkuşağı Kafe, Montaj Atölyesi’nde engelli gençlerin ürettiği sanat eserleri Tepebaşı Belediyesi Atila Özer Karikatürlü Ev’de sergileniyor.

Sütiş Eskişehir
Tepebaşı Belediyesi’nin gerçekleştirdiği engelli projeleri içinde yer alan gençlerin becerilerini geliştirmek amacıyla gerçekleştirilen çalışmalarda yapılan el emeği eserler Tepebaşı Belediyesi’nin desteği her yıl olduğu gibi bu yıl da sergiye dönüştürüldü.

Düzenlenen törenle açılan sergide konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç “Engellilerimizin bugün sanatla ortaya koyduğu yönlerini göreceğiz. Bugün artık arkamıza bakmıyoruz. Geçmişe bakmıyoruz. Önümüze bakıyoruz. Güç birliği ve elbirliği ile hepimiz önemli birey olduk” dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de yaptığı konuşmada “Engelliler için Türkiye’ye örnek projelerin Tepebaşı’ndan çıkmasından dolayı gurur duyuyorum. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Engelliler adına konuşan Eskişehir Sakatlar Derneği Şube Başkanı Cafer Eşen “Antalya’da Sakatlar Derneği’nin şubeler toplantısında katıldım ve Tepebaşı Belediyesi’nin engelliler için gerçekleştirdiği projeleri anlattım ve tüm şubeler ayakta alkışladı. Başkanım engelliler için çok büyük ve önemli projelere imza attı. Kendisine teşekkür ediyorum” diye belirtti.

Anadolu Üniversitesi Zihinsel Engelliler Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Atilla Cavkaytar da “Bu projeyi yaratanlara, destek verenlere teşekkür ediyorum. Biz aslında engelleri ortadan kaldırmaya çalışırken. Gençlerimizin önündeki engelleri kaldırıyoruz. Onlara fırsat verdiğimizde neler yapabildiklerini görüyoruz. Şu an sanayi ile yarışan gençlerimiz var” dedi.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi