Eskişehir altın fiyatları – 10 Mart 2022

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir altın fiyatları – 10 Mart 2022
A
a

Eskişehir altın fiyatları güne nasıl başladı? Kapalıçarşı ve Eskişehir serbest piyasada gram altın kaç lira? Çeyrek altın ne kadar oldu? Detaylar haberimizde.

Sütiş Eskişehir
Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili gelişmeler ilk plandaki yerini koruyor. Türkiye'nin arabuluculuğu ile Antalya Diplomasi Forumu sırasında gerçekleştirilecek Rusya-Ukrayna-Türkiye üçlü dışişleri bakanları toplantısı bugün dikkatle izlenecek. Birleşik Arap Emirlikleri'nin enerji piyasalarındaki karmaşayı hafifletmek için petrol üretimini yükseltme sözü vermesiyle dünkü seansta yüzde 12 gerileyen petrol fiyatları, bugün biraz toparlandı. Brent petrol yüzde 2 civarı artışla 113 dolar seviyesinde seyrediyor. Altının spot piyasadaki ons fiyatı ise yüzde 0,5 civarı düşüşle 1.980 dolara geriledi. Teknik analizler spot altında 1.976 dolar seviyesinin altına inilmesi durumunda 1.952 dolar seviyesinin görülebileceğini gösteriyor.
Dolar 14,6630 liradan, euro ise 16,2260 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarşı'da 14,6610 liradan alınan dolar 14,6630 liradan, 16,2240 liradan alınan euro ise 16,2260 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 14,64 liradan, euro ise 16.16 liradan satılmıştı.
Eskişehir altın fiyatları son dakika haberine göre, 10 Mart 2022 Perşembe (bugün) saat 10:00 itibarı ile Eskişehir'de gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın kaç lira? Altın fiyatları ne kadar?

Eskişehir altın fiyatları

  • Gram altın ne kadar?
Alış: 941,19 TL
Satış: 941,39 TL
  • Çeyrek altın ne kadar?
Alış: 1.528,00 TL
Satış: 1.548,00 TL
  • Yarım altın ne kadar?
Alış: 3.064,00 TL
Satış: 3.098,00 TL
  • Cumhuriyet altını ne kadar?
Alış: 6.109,00 TL
Satış: 6.175,00 TL

ABD'nin ham petrol stokları azaldı
ABD Enerji Enformasyon İdaresi, ülkedeki ticari ham petrol stoklarının geçen hafta 1 milyon 900 bin varil (yüzde 0,5) azalarak yaklaşık 411 milyon 600 bin varile gerilediğini açıkladı. Piyasa beklentisi stokların 833 bin varil azalacağı yönündeydi.

Ticari ham petrol stoklarına dahil olmayan stratejik ham petrol stokları ise 2 milyon 500 bin varil (yüzde 0,4) azalışla 577 milyon 500 bin varile geriledi.

Söz konusu dönemde ABD'nin benzin stokları, 1 milyon 400 bin varil (yüzde 0,6) azalışla 244 milyon 600 bin varil oldu.

Petrol üretimi arttı
ABD'nin ham petrol ithalatı geçen hafta bir önceki haftaya göre günlük ortalama 552 bin varil artarak 6 milyon 319 bin varil, ihracatı ise günlük ortalama 1 milyon 374 bin varil azalarak 2 milyon 422 bin varil oldu.

Ülkenin günlük ham petrol üretimi ise 26 Şubat-4 Mart haftasında bin varil artarak yaklaşık 12 milyon 41 bin varil seviyesinde gerçekleşti.

EIA'nın Şubat 2022 Kısa Dönem Enerji Görünümü Raporu'na göre, ABD'nin günlük ortalama ham petrol üretiminin bu yıl ortalama 12 milyon varil, gelecek yıl ise bugüne kadarki en yüksek üretim seviyesi olan 12 milyon 600 bin varil olması bekleniyor.

Küresel piyasalar, Avrupa Merkez Bankası'nın kararlarına odaklandı
Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin haber akışı piyasaların yönü üzerinde belirleyici olmaya devam ederken, insani yardım konusunda iki ülke arasındaki diplomasi sürecinin pozitif ilerlemesi ateşkes müzakerelerine dair umutları da artırdı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin Özel Kalem Yardımcısı Ihor Zhovkva, Rusya'nın, "Ukrayna'nın tarafsız bir ülke olması" talebini konuşmaya hazır olduklarını ancak topraklarından tek bir metrekareyi bile teslim etmeyeceklerini belirtmesi de siyasi gerilimi yatıştırdı. Öte yandan ABD de Polonya uçaklarının Ukrayna'ya verilmesine yönelik yaklaşımında, "Rusya ile gerilimi tırmandırabileceği" gerekçesiyle geri adım attı.

Konuya ilişkin haber akışında gözler bugün, Türkiye'nin ara buluculuğu ile Antalya'da gerçekleştirilecek Rusya-Ukrayna-Türkiye üçlü dışişleri bakanları toplantısına çevrildi.

Öte yandan dün Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Washington Büyükelçisi Yousef el Otaiba, petrol üretim artışlarını desteklediklerini ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nü (OPEC) daha yüksek üretim seviyelerini düşünmeye teşvik edeceklerini bildirdi.

Artan diplomasi umutları ve petrol arzına ilişkin endişelerin yatışması ile dün Brent petrolün varil fiyatı 130 dolar seviyelerinden düşüşe geçerek günü yüzde 12,7 azalışla 111,1 dolardan tamamlarken, bugün 111,5 dolardan işlem görüyor. Altının ons fiyatı da dün yüzde 3'e yakın düşüşle 1.991 dolardan kapanmasının ardından bugün 1.980 dolardan alıcı buluyor. Buğday fiyatlarında da yüzde 5'i aşan düşüş yaşanırken, ABD'nin 10 yıllık tahvil faizleri son 10 günün en yüksek seviyesi olan yüzde 1,96'yı test etti.

Dün ABD Başkanı Joe Biden'ın, merkez bankası dijital para birimi ile diğer kripto para birimlerinin risklerinin incelenmesini öngören bir kararname imzalamasının ardından, Bitcoin'in fiyatı yüzde 9'a yakın değer kazanarak 42 bin 598 doları görürken, bugün yeniden 40 bin doların altına indi.

Bu gelişmelerle dün New York borsasında da alımların güçlendiği görülürken, Dow Jones endeksi yüzde 2, S&P 500 endeksi yüzde 2,57 ve Nasdaq endeksi yüzde 3,60 değer kazandı. Dolar endeksi dün yüzde 1,1 düşüşle 98'in altına inmesinin ardından bugün yatay hareket ediyor. ABD'nin endeks vadeli kontratlarında ise yeni günün hafif de olsa satıcılı başladığı görülüyor.

Avrupa tarafında, petrol fiyatlarında yaşanan geri çekilmenin ardından doğal gaz vadeli işlem kontratları da yüzde 30,3 düşüşle 150 avronun altına indi. Enerji fiyatlarındaki düşüşün yanı sıra Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin ortak tahvil çıkaracağına yönelik beklentilerin de etkisiyle pay piyasalarında yüzde 7'yi aşan yükseliş görülürken, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 7,92, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 7,13 ve İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 3,25 değer kazandı. Bugün açıklanacak ECB'nin faiz kararı öncesinde avro/dolar paritesi 1,1054 seviyelerinde bulunuyor.

ECB'nin bugünkü toplantıda faizlerde değişikliğe gitmesi beklenmezken, enflasyonist baskıların arttığı bir ortamda daha önce yıl içinde 2 kez faiz artırımı yapacağına ilişkin oluşan tahminlerin yapılacak yönlendirmelerle ne yöne evrileceği takip edilecek. Bugün ayrıca, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri liderlerinin, Fransa'da gerçekleştirilecek toplantıda yaptırımlar ve enerji piyasası konularında alacağı kararların da piyasaların yönü üzerinde etkili olması beklenirken, Avrupa endeks vadeli kontratlarında negatif bir seyir izleniyor.

Asya tarafında bugün küresel piyasalardaki pozitif havanın devralındığı görülürken, kapanışa yakın Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 3,9, Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 1,4, Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 0,8 ve Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 1,8 artışla seyrediyor.

Yurt içinde ise dün Borsa İstanbul'da alıcılı bir seyir izlenmesinin ardından BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,56 değer kazanarak 2.042,70 puandan tamamladı. Dolar/TL ise dün yüzde 1,4'lük artışla 14,6551'den kapanmasının ardından, bugün bankalararası piyasanın açılışında yatay seyrediyor.

Analistler, Rusya-Ukrayna savaşının başlamasının ardından küresel çapta riskli varlıklarda gözlenen sert kayıpların, emtia fiyatlarındaki düşüş ve diplomasiye yönelik umutlarla toparlanma çabası içine girdiğini söyledi.

Bugün ECB'in faiz kararı ve sonrasında ECB Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarının piyasaların odağında olacağını belirten analistler, veri gündeminde ise yurt içinde işsizlik oranı ile haftalık para ve banka istatistikleri ile ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) öne çıktığını bildirdi.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 1.950 puanın destek, 2.090 puanın direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

BIST 50 endeksindeki paylarda, açığa satışta 'yukarı adım kuralı' bugün de geçerli olacak
Borsa İstanbul'un Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca BIST 50 endeksinde yer alan paylarda açığa satış işleminin yapılabildiği anımsatıldı.

Söz konusu paylara yönelik 24 Şubat-9 Mart döneminde uygulanan açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının, bugünkü seansta da devam etmesine karar verildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Açığa satış işlemi yapılabilen paylarda açığa satış işlemi, açığa satışa konu olacak sermaye piyasası aracının en son gerçekleşen işlem fiyatından daha yüksek bir fiyat üzerinden gerçekleştirilebilecektir. Ancak, açığa satışa konu olan sermaye piyasası aracının en son gerçekleşen fiyatının bir önceki fiyattan daha yüksek olması halinde açığa satış işlemi en son gerçekleşen fiyat düzeyinden de yapılabilecektir. Gün içinde sahip olunmadan yapılan ve daha sonra aynı gün içinde yapılan alımlarla kapatılan satışlar da açığa satış kapsamında olduğundan yatırımcılarımız ve yatırım kuruluşlarımız tarafından bu nitelikteki satışlara ilişkin emirlerin de açığa satış seçeneği işaretlenmek suretiyle iletilmesi hususunda gerekli dikkat ve özenin gösterilmesi önem arz etmektedir."

Ayçiçeği yağı yüklü geminin 15 Mart'ta Mersin'e ulaşması bekleniyor
Denizcilik Genel Müdürlüğü, Rusya'da bir süredir bekleyen 6 bin 99 ton ayçiçek yağı yüklü geminin seyir halinde olduğunu ve 15 Mart'ta Mersin'e ulaşmasının beklendiğini bildirdi.

Denizcilik Genel Müdürlüğü, Twitter hesabından, ayçiçeği yağı yüklü gemilerle ilgili paylaşımda bulundu.

Paylaşımda, Rusya'nın Yeisk Limanı'nda bekleyen 6 bin 99 ton ayçiçeği yağı yüklü geminin Kerch kanalını geçerek seyre başladığı ve 15 Mart'ta Mersin'de olmasının beklendiği ifade edildi.

Ayçiçeği yağı yüklü diğer 3 geminin ise Rostov Limanı'ndan kalkış yaptıkları ve 17 Mart'ta yurda varmalarının planlandığı kaydedildi.

Rus limanlarında bekleyen Türk gemilerden 6’sı daha limanlardan kalktı
Kurum, Rus limanlarında bekleyen Türk gemilere ilişkin ise şu paylaşımda bulundu:

"Rus limanlarında bekleyen Türk sahipli/işletmecili gemilerden 6’sı daha limanlardan kalktı. Kömür, demir filizi, buğday ve küspe-kepek taşıyan gemilerimizin 5’i ülkemize biri Romanya'ya seyre başladı. Kerch Boğazı trafiğe açılmış olup tüm gemilerimizin kalkış yapması bekleniyor."
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi