ESKİŞEHİR'DE 10 ADET ERİK 30 LİRA

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç ESKİŞEHİR'DE 10 ADET ERİK 30 LİRA
A
a

Yaz gelmeden pazar tezgahlarındaki yerini alan erik, kilogram fiyatı ile el yakıyor.

Sütiş Eskişehir
Vatandaşlar, 30 gramlık minik paketler halinde satışa sunulan ve 10 tanesi 30 TL'ye denk gelen eriğe sadece bakmakla yetiniyor. Pazarcı esnafı ise kilo fiyatı 375 TL'yi bulan meyveye, eşleri hamile olan ve aşeren müşterilerin ilgi gösterdiğini söylüyor.

Havaların ısınması ile birlikte yaz meyveleri de pazar tezgahlarına hızlı bir giriş yaptı. Kurtuluş Kapalı Pazar yerinde şimdiden karpuz, çilek, erik, üzüm gibi meyveleri bulabilmek mümkün. Öte yandan bu meyvelerin fiyatları ise vatandaş için astronomik düzeyde. Kurtuluş Pazarı esnaflarından Hakan Aras, "Yavaş yavaş kış meyvelerine veda edeceğiz, yaz meyvelerinin satışına başlıyoruz" dedi. Aras, kilogram fiyatı 375 TL'yi bulan erik ile ilgili olarak "İstanbul'da 500 TL'den satılıyor. Burası çok daha ekonomik. Biz şimdi 80 gramlık paketi 30 liradan satabiliyoruz ama erik bollaşacak ve bu fiyatlar 10 güne kadar düşecektir. Piyasanın oturmasını bekliyoruz, şimdilik bir belirsizlik var ve eriğin fiyatı bu sebeple yüksek.

10 ERİK İÇİN 30 LİRA VEREN VAR MI?
Kilosu 375 TL'den erik alanlarda yok değil. Pazarcı Hakan Aras özel durumu olanların küçük paketler ile satışa sunulan eriklerden aldığını ifade ederek, "Şimdi fiyat bu şekildeyken canı çeken erik alamıyor. Daha çok özel durumlar için alanlar var, hamilelik gibi... Şu günlerde de aşeren hanımlar fazla galiba, eşleri gelip küçük paketlerde sattığımız erikleri alıyorlar. Bu her sene böyle oluyor, erik ilk çıktığında hamile hanımlar aşeriyorlar" şeklinde konuştu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi