Eskişehir'de 439 TL, işte il il tavan fiyatlar

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de 439 TL, işte il il tavan fiyatlar
A
a

Trafik sigortasında yüzde 20 indirim sağlayan tavan uygulaması resmen başladı. Tavan fiyat, şehire ve araç sahibinin kaza yapıp yapmama durumuna göre değişecek. Sürücüler, mevcut sigortaları bitmeden indirimli sigortadan yararlanamayacak.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Açıklanan listeye göre Eskişehir'de tavan fiyat 439 TL olurken, en yüksek zorunlu trafik sigorta ücreti ise 1997 TL oldu.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in geçen ay duyurduğu Zorunlu Trafik sigortası’ndaki tavan uygulaması bugün başladı. Hazine Müsteşarlığı’nın yayımladığı genelgeye göre; otomobillerde tavan fiyat 422 ile 2139 lira, motosiklette ise 181 ile 823 lira arasında olacak. Fiyatlar, sürücünün kaza yapıp yapmamasına göre değişecek. Riske göre 1’den 7’ye kadar basamak var. İlk kez araç alıp sigorta yaptıranlar 4’üncü basamak sayılıyor.


BASAMAĞA GÖRE

Sürücüler maddi hasarlı 3, bedeni hasarlı 1 kaza yapınca en riskli grup olan 1’inci basamağa düşüyor. ART arda üç yıl hiç kaza yapmayanlar 7’nci basamağa yükseliyor. 7’nci basamağa yaklaştıkça sigorta ucuzluyor, 1’e yaklaştıkça pahalanıyor. Örneğin İstanbul’da ilk kez trafiğe çıkan 4’üncü basamaktaki araç sahibi en fazla 855 lira, hiç kazası olmayan 7’inci basamaktaki 470 lira, 1’inci basamaktaki 2139 lira ödeyecek. Fiyat 81 ilde farklı olacak.


PAHALI SİGORTAYA MAHKUM

Hazine, Eylül 2016’da yaptığı düzenlemeyle, sürücülere trafik sigortasının bitimine 30 gün kalana kadar pahalı sigortayı iptal ettirip ucuzuyla değiştirme imkanı sağlamıştı. Bu uygulama 19.3 milyon araç sahibini kapsıyordu. Tavanla birlikte sürücü başına ortalama 150 lira prim iadesi yapılacaktı. Ama Hazine’nin dünkü genelgesiyle bu hak sürücülerin elinden alındı. Sigortacılar böylece 3 milyar liralık maliyetten kurtuldu.



ÇOK KAZA YAPANA YARADI

Tavan uygulaması 12 Nisan-31 Aralık arasında geçerli olacak ve sigorta fiyatları Mayıs itibarıyla her ay düzenli olarak yüzde 1 artacak. Sigortacılar, tavanın daha çok büyük illerde, çok kaza yapan 1 ve 2’nci basamaktaki sürücülere yarayacağını söyledi. Bu gruptaki sürücülerin eskiye oranla yüzde 20-30 daha az ödeyeceğini belirten sigortacılar, “İstanbul’da trafiğe ilk kez çıkacaklar da 200-300 lira avantajlı olacak dedi.
Kaynak : Posta
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Fahrettin Kerim 12 Nisan 2017 15:00

Sigorta mı 1ay önce yaptırdım indirimden yararlanabilirmiyim

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi