Eskişehir'de kredi başvuruları arttı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de kredi başvuruları arttı
A
a

Eskişehir’de, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)'nın Sıfır Faizsiz İşletme Kredisine toplam 4 bin 500 başvuru yapıldı.

Sütiş Eskişehir
10 -20 Şubat arasında yapılan KOSGEB Sıfır Faizsiz İşletme Kredisi kayıtlarına Eskişehir'dekiişletmeciler 2016’ya göre daha fazla ilgi gösterdi. Eskişehir KOSGEB Müdürü Seracettin Özcan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Eskişehir’de bir önceki yıl 3 bin 770 başvuru yapılmasına karşılık, 2017’de bu sayının 4 bin 500’e çıktığını ifade etti.

"Bazı işletmelerimiz var malesef KOBİ şartı sağlamıyor"

KOSGEB Müdürü Özcan, KOSGEB kredisi almak isteyenler hakkında bilgiler vererek, işletmecilerin Küçük ve Orta Boyutlu İşletmeler (KOBİ) şartına uyması gerektiğini belirtti. Başvuran işletmecilerin en az bir çalışanı olma zorunluluğu olduğunu aktaran Özcan, “Bazı işletmelerimiz var, KOBİ şartı sağlamıyor. Normalde işletmesi var şahsın, ama kendisi gitmiş başka yerde sigorta olmuş, çalışanı da yok. Biz en az bir çalışan olmak zorunda diyoruz. Ya kendisi orada Bağkur'lu olacak, ya da bir tane SGK’lı çalışanı olacak. Bu şartları sağlıyorsa işletmelerimize kredi taleplerine yönelik olarak SMS’ler geldi zaten. Şimdi bugün itibariyle de SMS gelen işletme sahiplerimiz sayfamızdan girerek başvuru formlarını, çıktılarını alıyorlar. Daha sonra KOSGEB’in anlaşmalı olduğu 9 bankaya giderek kredi limitlerini ölçüyorlar. Banka 'ben sana krediyi veriyorum' derse bu sefer KESGEB ile ilgili kayıt süreçlerini tamamlıyorlar. Eksiklikleri tamamlıyorlar. Hali hazırda bir önceki dönemde de biliyorsunuz aralık ayında da bir kredi çalışmamız vardı. Orada evraklarını getirmiş olanlar varsa ekstra evrak getirmelerine gerek yok, ama eksik evrakları varsa bilgilendirilip, şu evraklarınız eksik, KOSGEB’e giderek tamamlayınız diyorlar” dedi.

"Personel maaşlarının yüzde 50’sini biz hibe olarak veriyoruz"

Yaptığı açıklamalarda, son olarak esnaflara seslenen Özcan, nitelikli çalışan isteyen işletmelerin personel maaşlarının yüzde 50’sini hibe olarak verdiklerini söyleyerek konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Esnaflar krediye şu anki kriz ortamında ihtiyaç duyuyor. Ama biraz daha uzun vadede bakmalarını ben öneririm. Bizim diğer destek programlarımıza da çok fazla kayan var. Mesela nitelikli personel almak isteyen, 2 yıllık ya da 4 yıllık fakülte mezunu arkadaşlarımızı çalıştırmak isteyen işletmelerimize, personel maaşlarının yüzde 50’sini biz hibe olarak veriyoruz. Bunlardan yararlanmaya baksınlar. Özellikle tanıtım desteğimiz var. Bunlar; katalog, android telefonlarda uygulama destekleri, reklam, dergilerde reklam verebilme olanağı, fuarlara katılma, eğitim danışmanlık giderlerinin karşılanması, test analiz kalibrasyon ve sistem belgelendirme destekleri, yurt dışı iş gezisi gibi destekler var. Bunlardan yararlanmaları iyi olur. İşletmelerimizin büyük hedefleri olması lazım ki ona göre bizler de onların yanında duralım.”
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi