Eskişehir'de sağlıklarına kavuştular

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de sağlıklarına kavuştular
A
a

Yaklaşık 5 yıldır şeker hastası olan ve devamlı olarak ilaç kullanan Adanalı çift, Eskişehir’e gelerek başarılı bir ameliyatla sağlıklarına kavuştular. 

Sütiş Eskişehir
Ameliyatı yapan Özel Eskişehir TSG Anadolu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Cenk Soğukpınar, bu ameliyatın Tip 2 şeker hastalığı için yapıldığını ve Laporoskopik (kapalı yöntemle) gerçekleştirdiklerini anlattı. Şeker hastaları için hastanın kilosuna göre 2 çeşit ameliyat uyguladıklarını anlatan Dr. Soğukpınar, “Ameliyatta amacımız moleküler düzeyde bir etkiyle hem pankreastan salgılanan insülin miktarını arttırmak, hem de insülinin hedef hücredeki reseptörlerini uyararak etkisini arttırmak. Hastaların kilosuna göre yaptığımız ameliyat tipi değişiyor. Yani obez hastalara farklı, zayıf hastalara farklı şeker hastalığı ameliyatı yapıyoruz. Bu hastalarımız çok kilolu olmadığı için Laparoskopik Bipartisyon ameliyatı yaptık. Türkiye’de çok az merkezde gerçekleştirilebilen bu ameliyatta karından en büyüğü 1 santimetre olan 4 tane delik açarak karına giriliyor ve ince bağırsakların hem yerini değiştiriyoruz hem de mide ile yeni bir bağlantı yapıyoruz. Daha önce de 10 kadar hastaya gerçekleştirdiğimiz bu ameliyat teknik olarak yapılması oldukça zor bir ameliyattır. Hastalarımız ameliyat anından itibaren şeker ilaçlarını bırakmaktadır” dedi.

Op. Dr. İbrahim Cenk Soğukpınar, ilk defa karı koca olan T.A. ve Ü.A.’yı beraber ameliyat ettiklerini anlatarak, “Hastalarımızda ameliyat sonrası birinci ay kontrollerinde şeker düzeylerinin ve HbA1c düzeylerinin tamamen normale geldiği görüldü” diye belirtti.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi