Eskişehir’e 16 ödül getirdiler

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’e 16 ödül getirdiler
A
a

Tubitak 48. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri kapsamında Bursa’daki bölge yarışmasında Eskişehirli öğrenciler 16 ödül kazandı. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 48. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması, Bursa bölge sergisi açıldı. 27-30 Mart 2017 tarihleri arasında Bursa Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. M. Mete Cengiz Kültür Merkezinde açılan sergide, Eskişehir, Bursa, Çanakkale, Bilecik, Yalova, Balıkesir ve Kütahya illerinde orta öğrenimine devam etmekte olan öğrencilerin hazırladığı en iyi 100 proje, kurulan stantlarda bilimsel kurul ile katılımcıların ilgisine ve beğenisine sunuldu.

“En iyi 100 projeden 31’i Eskişehir’e ait”
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 48’nci Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması, orta öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel ve sosyal bilimler alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca, Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Kodlama, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı alanlarında düzenlenmekte olan bölge finali ve Türkiye finali olarak iki aşamalı bir değerlendirme sistemine sahip. Yarışmanın Bursa bölge finalinde sergilenecek olan ve 7 ilin başvuruları arasından seçilen en iyi 100 projeden 31’i Eskişehir’e ait.

“Eskişehir Eti Sosyal Bilimler lisesinin başarısı damga vurdu”
48. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışmasına 17 projeyle katılan Eskişehir Eti Sosyal Bilimler Lisesi, 4 birincilik, 4 ikincilik, 3 üçüncülük olmak üzere 11 projede ödül aldı. Ayrıca, Atayurt Anadolu Lisesi 1 projesi birincilik, Şehit Murat Tuzsuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Emine-Emir Şahbaz Bilim Sanat Merkezi 1’er projesi ikincilik, Sivrihisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ise 1 projesi üçüncülük ödülü kazandı.
“Liseli genç mucitler, projeleri hakkında ziyaretçileri bilgilendirdi”
Sergi açılışının gerçekleştirilmesinin ardından sergiye katılan davetliler, Eskişehir, Bursa, Çanakkale, Bilecik, Yalova, Balıkesir ve Kütahya illerinden gelen ve bir birinden ilginç projelere imza atan öğrencilerin stantlarını gezdi. Liseli genç mucitler, projeleri hakkında ziyaretçileri bilgilendirdi ve davetlilere projelerinin detaylarını içeren broşürler dağıttı.

“Eskişehir’e büyük gurur yaşattılar”
Eskişehir’e ait 31 standı gezen İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, okul yöneticileri, öğretmen ve öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı. Yarışmaya katılan bütün öğrencileri tebrik eden Necmi Özen, projede finale kalan öğrencilerin Mayıs ayında düzenlenecek olan Türkiye finalinde bölgeyi temsil edeceklerini hatırlatarak, burada dereceye giren projelerin uluslararası alanda Türkiye’yi temsil edeceğini söyledi.

“Türkiye finaline kalan projeler ödüllendirilecek”
12 bölgede finalist olarak belirlenen projeler, Mayıs ayında final yarışmasına davet edilecek. Ankara’da düzenlenecek yarışma sergisinde, projeler jürilerce tekrar değerlendirilecek ve değerlendirme sonucunda her dalda derece alan öğrenciye, danışman öğretmenine ve okullarına başarı belgeleri ile öğrenci ve danışmanına para ödülleri verilecek. Sergilenen projelerin değerlendirilmesi sonucunda uygun bulunursa bir proje sahibine/sahiplerine Yılın Genç Araştırmacısı Ödülü verilecek.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi