Eskişehir'in efsane isminin yeni fotoğrafı ortaya çıktı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'in efsane isminin yeni fotoğrafı ortaya çıktı
A
a

Eskişehir'in gururu, dünyaca ünlü güreşçimiz Kızılcıklı Mahmut Pehlivan'a ait yeni bir fotoğraf ortaya çıktı.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir'in eski fotoğraflarını biriktiren koleksiyoner Hakan Üresin, 1909 yılında ABD'de çekilmiş olan bu nadir fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı.

Fotoğrafta sağda heybetli bir şekilde duran Kızılcıklı Mahmut Pehlivan'ın yanında, yine o dönemde ün yapmış bir başka güreşçi olan Maksut Murat yer alıyor.

Üresin, paylaşımında “Son günlerde yayınlandı bu fotoğraf… 1909 yılı, ABD… Sağdaki heybetli kişi, ünlü güreşçimiz Kızılcıklı Mahmut Pehlivan’dır. Solda yine ünlü güreşçilerden Maksut Murat” ifadelerine yer verdi.

Kızılcıklı Mahmut Pehlivan'ın Hayatı

1864 yılında Eskişehir'in Kızılcık köyünde doğdu. 1890'lı yıllarda güreşe başladı ve kısa sürede büyük başarılara imza attı. Türkiye'nin ve dünyanın en iyi güreşçileri arasında yer aldı. 1928 yılında Eskişehir'de Suriye şampiyonu Yusuf Berza ile güreşerek rakibini mağlup etti. 21 Aralık 1930 tarihinde son güreşine çıktı.3 Şubat 1931'de vefat etti.

Bu nadir fotoğraf, Kızılcıklı Mahmut Pehlivan'ın güreş dünyasındaki yerini ve o dönemdeki ününü gözler önüne seriyor. Fotoğrafın sosyal medyada paylaşılması, Kızılcıklı Mahmut Pehlivan'ı sevenler ve güreşseverler tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
bekir yıldırım 26 Nisan 2024 08:34

Silistre ye bağlı kıılcık köyünde doğdu, yanlış haber yapmayın.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi