Eskişehir'in kazanması için önemli çağrı: "Birlikte çalışalım"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'in kazanması için önemli çağrı: "Birlikte çalışalım"
A
a

ES TV’de konuşan CHP Milletvekili Jale Nur Süllü önemli açıklamalarda bulundu.

Sütiş Eskişehir
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Jale Nur Süllü, ES TV’de yayınlanan Ekstra Gündem programında Gazeteciler Ayşegül Hümmet ve Hilal Köver’in sorularını yanıtladı. Eskişehir’de 1 Mayıs kutlamalarının huzur içinde geçtiğini söyleyen Süllü, “İşçinin, emekçinin bayramı diyoruz ama bayram halinde kutlanacak bir hali kalmadı 1 Mayıs’ın ne yazık ki. Emek en yüce değer derken emek aslında son yıllarda en cüce değer haline geldi. Sendikal sorunlar, toplu iş sözleşmelerindeki sorunlar, enflasyona ezdirilen milyonlar, gerçekten işçi ve emekçinin hakkını alamadığı 1 Mayıs bayramını geçiriyoruz. Tüm mücadelemiz, ilerleyen yıllarda, hep beraber işçinin ve emeklinin hakkını alabileceği, emekliler özellikle son yıllarda zor durumdalar,  sendikal özgürlüklerin daha rahat emekçilerimizin ulaşabileceği, toplu iş sözleşmelerinin uygulanacağı, insanca yaşam koşullarının tüm emekçiler ve emeklilerimiz için gerçekleşeceği günler için hep beraber mücadele edeceğiz. 78 ilde kutlanmış ve 216 gözaltı var. Bu son derece üzücü. Taksim Meydanı’na yıllardır girilmiyor ama 2012 yılında kutlanmasına izin verilmişti. Dün İçişleri Bakanı’nın açıklamasını dinledim. ’57 tane terör örgütü Taksim Meydanı için çağrı yaptı’ dedi. 57 örgütün varlığının bilinmesi ve bir çağrısı ile milyonların toplanacağı endişesi tüm halkımız için endişe verici bir durum. Özellikle İçişleri Bakanlığı’nın bunun güvenliğini sağlayamayacak olmaktan dolayı buna izin vermemesi ayrı bir sorun. İzin verildiğinde son derece barışçıl bir şekilde kutlandığının örnekleri yaşanıyor bugün Eskişehir’de olduğu gibi. Anayasal hak olan gösteri ve yürüyüş hakkının uygulanacağı günleri hep birlikte tesir etmek için hep birlikte CHP olarak devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

BU BAŞARIYI BEKLİYORDUK

Yerel seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Süllü, “Her zaman siyasi partiler daha iyi yerlere ulaşmayı hedeflerler. Kaybettiğimiz yerlere üzülmemize karşın Türkiye genelinde çok büyük bir başarı yakalandı. Türkiye nüfusunun yüzde 60’ını, ekonomisinin yüzde 80’inin yönetiyor olmaktan dolayı çok gururluyuz. Alandaki çalışmalarda bunun sinyallerini alıyorduk. Hiç ummadığımız ilçelerde vatandaşlarımızın günlük yaşamdaki sıkıntılarını bizlere aksettirmelerinden anlıyorduk. ‘Ben bunca yıl şu partiye oy veriyordum ama bir daha asla vermem’ diyorlardı. Ekonomik koşullar son yıllarda çok ağırlaşmıştı. 31 Mart seçimleri, 6 ay önce geçirilen seçimlerden farklı oldu. O dönemde aslında iktidarın para pompalayarak pek çok alanı dondurması etkili olmuştu. Ama bu dönem insanların canının burnuna geldiğini hissettik. Böyle bir başarıyı bekliyorduk. Genel Başkanımız Özgür Özel de söylüyordu. Denizli’yi, Manisa’yı, Afyon’u alabileceğimize inanmıyorlardı. Kütahya çok şaşırttı insanları ama ben Kütahya’yı da alacağımızı düşünüyordum. Eskişehir’deki başarı beklenen bir başarıydı. Ben her zaman Eskişehirli seçmenin sağduyusuna güvendim. Genelde seçmen davranışı hep eleştirilir ama ben hep Türk milletinin sağduyusuna güvenmişimdir. Hep umuda oy kullanır. Eskişehir’de 5 dönemdir Sayın Yılmaz Büyükerşen hocamın sürdürdüğü başarılı belediyecilik hizmetlerinin karşılığını bu dönemde de biz Eskişehir’de aldık. Dalga dalga da yayıldı” dedi.

VATANDAŞ TABANDA İTTİFAK KURDU

2019 seçimlerinde Bozüyük’ü, Bilecik’i, Bolu’yu aldıklarını hatırlatan Süllü, “Komşu illerimizde yayılmaya başlamıştı. Kütahyalılar, Afyonlular Eskişehir’ geliyorlardı. Eskişehir’deki belediyecilik ve yerel yönetim anlayışını görünce de ‘biz neden bu koşullarda yaşamıyoruz’ diye dile getirdiklerini duyuyordum. Oradaki ortamı gördüğümüzde bunu hissediyorduk biz. Eskişehir’deki başarı dalga dalga tüm komşularımıza yayıldı. Konya’da bile 5 ilçe alındı. Türkiye İttifakı çalışmasının büyük bir etkisi olduğunu düşünüyorum ben. Vatandaşlar kutuplaşmadan çok yoruldular. Ekonomik koşullardan, nefret söyleminden, sürekli birilerinin ekrana çıkıp bağırmasından rahatsız oluyorlardı. Bir ittifak olmamasına rağmen Türkiye İttifakı adı altında girdiğimiz ittifakta çok büyük bir başarı yakalandı. Vatandaş tabanda ittifakını kurdu. Daha iyi bir yaşam için bu ittifakı harekete geçirdi ve seçimlerde bu bize başarıyı getirdi. Kazandığımız belediyelerden, belediye başkanlarından çok en çok insanların yeniden umutlanmasına sevindim. Çok müthiş bir heyecan var” şeklinde konuştu.

AYŞE BAŞKANA ÇOK GÜVENİYORUM

Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in bir marka değeri olduğunu vurgulayan Süllü, “Sadece Eskişehir için değil tüm Türkiye için bir marka değeri vardır. Çok büyük bir değerdi o bizim için. Dolayısıyla herkesin öyle bir endişesi oldu. Herkes tedirgindi ama Yılmaz Hocam başta olmak üzere ben de çok inanmıştım Ayşe Başkanın kazanacağına. Ben Ayşe Başkanı sadece belediye sürecinde tanımadım. Çok uzun yıllar öncesinde dayanan tanışmışlığımız var. Ben belediye meclis üyesiyken sivil toplum örgütlerinde, baroda çok ciddi bize destek veriyordu. Kadın Danışma Evi’nin kurarken tamamen Ayşe Başkanımız bize bütün avukatları ayarlıyordu. Çevre davalarında da o şekilde… Çok uzun yıllardan beri tanıdığım biri olduğu için güveniyordum. Her şeyden önce çok güçlü bir kadın olduğunu biliyordum her şeyden önce. Kadın olması, bir kadın milletvekili olarak ayrıca destekleme gerekliliği doğurdu. Çok mutlu oldum. Eskişehir’ e birileri çok yakışacak diyordu ama ben Ayşe Başkanımızın çok yakıştığını düşünüyorum. Ona çok güveniyorum” ifadelerini kullandı.

BİRLİKTE ÇALIŞMAYA İHTİYACIMIZ VAR

Uzlaşı ortamının her zaman şehir için olumlu olacağını belirten Süllü, “Ben AK Parti İl Başkanı Gürhan Beyi tanıyorum. Uzlaşmacı bir insan zaten. Uzlaşı kültürü son derece önemli. Genel Başkanımız da Sayın Cumhurbaşkanını ziyaret edecek AK Parti Genel Merkezi’nde. İki genel başkan konuşacaklar parti merkezinde. Onda da ‘gitsin mi, gitmesin mi’ tartışması vardı. Toplum artık uzlaşma istiyor. Toplum aykırı söylemlerden artık rahatsızlığını hissettirdi bize. Şehir için de uzlaşması olmanız gerekir. Seçimler gelir geçer. Önemli olan şehrin kazanmasıdır. Biz CHP’nin kazanmasını tabii ki bir kazanç olarak değerlendiriyoruz ama her ne kadar Türkiye’nin 1’nci partisi isek de merkezi yönetimde muhalefet durumundayız. Birlikte çalışmaya ihtiyacımız var” dedi.

HATİPOĞLU SEÇİM SÜRECİNDE ŞEHRİ TANIDI

AK Parti Nebi Hatipoğlu’nun yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkanı olmasını olumlu bulduğunu kaydeden Süllü,“Nebi Hatipoğlu’nun belediye başkanı adayı olmasının en olumlu yanını ne buluyorum biliyor musunuz? Kendisinin milletvekili olması… Nebi Bey her zaman işinde gücünde bir insandı. Şehrin sorunlarına hiç de hakim değildi. Onu alanda biz hissettik. Şehre yeni çıkıyordu, belki ilk kez ayak bastığı mahalleler vardı. Şehrin sorunlarına hakim oldu, şehri daha iyi tanıdı. Bunu avantaja dönüştürmesi lazım. Diğer vekiller tanımıyor şehri. Eskişehirli de değiller. Ama Nebi Bey baya hakim oldu şehre son 3 – 4 ayda. Çevre yolunu çözmek için çalışması gerekiyor. Geçen gün Strateji Bütçe Başkanlığı’nı ziyaret etmişler 3 milletvekili olarak. 2024 yatırım programı açıklandı 15 Ocak’ta. Orada 2017’de başlayan bizim Alpu Yolumuz var. Tamamı 45 kilometre yol ve yıllardır bitmedi. Bu yıl için sadece 350 milyon ödenek ayırmışlar. 2019’da başlayan 2027’de bitirileceği söylenen 31 kilometre Sarıcakaya – Mihalgazi Yolu var. Onun için sadece 115 buçuk milyon lira ayrılmış. 2027’de bitecek 75 kilometre dedikleri Seyitgazi – Kırka Yolu için 10 bin lira iz bedeli konulmuş.  Hasanbey Lojistik’in 293 milyon lira bütçesi var. 2024 yılı için 24 bin lira iz bedeli konulmuş. Ben inanıyorum ki hakim oldukları şehrin sorunları ile ilgili bir şeyler çözecekler.  Biz yanlarındayız. Ben uzlaşı içinde konuşmayı düşünüyorum. 6 milletvekili el birliği ile bir şeyler yapalım. Bunu düşünüyoruz. Yıllardır konuşuyoruz, uçuşlar yapılmalı, devlete 1 kuruş zararı olmayan havalimanımız var. Dibimizdeki Zafer Havalimanı yine zarar etmiş” şeklinde konuştu.
 
Kaynak : MUHABİR - TUĞÇE KAŞ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Eses 2 Mayıs 2024 20:51

Alternatif çevreyolu inşaatı ne zaman başlıyor? Batıkent Yeşilköy'e imar, yol ve altyapı istiyoruz.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi