Eskişehir'in komşusunda Cumhuriyet tarihine geçen ilk!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'in komşusunda Cumhuriyet tarihine geçen ilk!
A
a

Afyonkarahisar 31 Mart Yerel Seçimlerde tarihî bir olay yaşayarak herkesi şaşırtmaya devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) aday olan Burcu Köksal Afyonkarahisar'daki yıkılmaz bir algıyı kırarak gündeme oturdu. İşte detaylar...

Sütiş Eskişehir
Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen mahalli idari seçimlerde tarihî bir olay yaşandı. Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) aday olan Burcu Köksal, kentin seçilen ilk kadın belediye başkanı olarak tarihe geçti.

Afyonkarahisar’da dün gerçekleştirilen seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Belediye Başkanı seçilen Burcu Köksal, cumhuriyet tarihi boyunca kentin seçilen ilk kadın belediye başkanı oldu.

Yurt genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar’da da dün mahalli idari seçimleri gerçekleştirildi. Seçimler sonrası CHP’nin adayı Burcu Köksal resmi olmayan sonuçlara göre yaklaşık yüzde 51 oy alarak belediye başkanı seçildi. CHP aynı zamanda çok partili döneme geçildikten sonrada kentte Köksal ile birlikte ilk defa belediye başkanlığı kazandı.

Öte yandan, Köksal’ın önümüzdeki günlerde mazbatasını alarak göreve başlaması bekleniyor.

Burcu Köksal kimdir?

Burcu Köksal, 18 Ocak 1980 tarihinde Afyonkarahisar'da doğmuştur. Öğretmen bir ailenin çocuğu olan Köksal, eğitim hayatına Afyonkarahisar'da başlamış ve ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini bu şehirde tamamlamıştır. Daha sonra 2002 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur.

Köksal, 8 Mart 2004 tarihinde Afyonkarahisar'da avukatlık mesleğine adım atmıştır. Aynı zamanda Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Afyonkarahisar Şubesi ve Tüketiciyi Koruma Derneği gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler üstlenmiştir.

Siyasi kariyerine 2007 yılında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanı olarak başlamıştır. Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde CHP'den Afyonkarahisar milletvekili seçilmiş ve 25 ve 26. dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görev yapmıştır.

2018 Türkiye genel seçimleri öncesinde, CHP'nin TBMM'de grup kurabilmesi için 14 CHP'li milletvekiliyle birlikte İYİ Parti'ye geçmiştir. Ancak 10 Mayıs 2018 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi'ne geri dönmüştür. Seçim sonucunda 27. dönem TBMM'ye CHP Afyonkarahisar milletvekili olarak girmiştir.

2023 genel seçimlerinde de CHP Afyonkarahisar milletvekili olarak meclise girmiş ve CHP'nin TBMM'deki üç grup başkan vekilinden biri olarak seçilmiştir.

Son olarak, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Afyonkarahisar Belediye Başkanı olarak seçilmiştir, böylece kentin tarihindeki ilk kadın belediye başkanı olmuştur.

Afyonkarahisar'daki seçim sonuçlarını görmek için aşağıdaki linke tıklayın...

Afyon ve Kütahya da kırmızıya boyandı!


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mustafa ali 1 Nisan 2024 16:50

Komsularda nihayet doğru yolu buldular

1 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi