Sandık ittifakı o kadar kolay değil 

CHP’liler seçimlerden önce terk ettikleri “Pazar Toplantıları”na geri döndü. Sadece basın mensupları açısından değil, aynı zamanda partililer için de güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorum.

7 Mayıs 2024 09:21
A
a
Sütiş Eskişehir

CHP’liler seçimlerden önce terk ettikleri “Pazar Toplantıları”na geri döndü. Sadece basın mensupları açısından değil, aynı zamanda partililer için de güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Son olarak gerçekleştirilen Pazar toplantısına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, sandıkta bir anlamda kurdukları ittifakı devam ettireceklerini ve “Hizmet ittifakı” sayesinde genel seçimleri de kazanacaklarını ileri sürdü. CHP’lilerin kazandıkları seçimlerden dolayı özgüvenlerinin yerine gelmesi – onlar adına – güzel bir şey. Ancak yerel seçimleri ve genel seçimleri birbirinden ayırmak lazım. Ayrıca Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bir seçim kazanma makinesi olduğunu da unutmamak lazım. Belli ki iktidar 2 buçuk sene boyunca kemer sıkacak, seçim kazanmak için her zaman yaptığı gibi dış güçlerden para toplayacak ve bu paraları son bir buçuk sene piyasaya salarak seçim kazanmak isteyecek. Bu taktik işe yarar mı? Eğer ki karşısına “Kazanamayacak aday” çıkarsa 2023’te olduğu gibi işe yarar. Unutmayın ki 2023 seçimlerini muhalefet kesin kazanmıştı. Ancak “Biz nasıl olsa kazanırız” diyen bazı CHP’lilerin Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vermesi seçim hezimetine neden oldu. Belli ki iktidara yakın medya organları Özgür Özel’in popülaritesini artırmak niyetindeler. Amaçları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş gibi iki “Süperstar”ı devre dışı bırakmak.Eğer ki CHP’liler, “Kazanacak aday” kelimesinin anlamını öğrenemedilerse, 2028 seçimlerinde de “Biz bu seçimi ceketimizi assak kazanırız” havalarına girerlerse, hem kendilerine hem de Türkiye’ye kaybettirirler. Tıpkı Meral Akşener’i dinlemeyerek 2023 seçimlerinde Kılıçdaroğlu nedeniyle kaybettirdikleri gibi.

İş de yok işçi de

Eskişehir’in önemli işadamlarından Hasan Küpeli “Eskişehir’de işsizlik değil, işçisizlik var” dedi. Pek çok kişinin içinden, “Olur mu canım öyle şey?” diyerek kestirip attığına eminim. İşin doğrusu hem Sayın Küpeli haklı hem de siz haklısınız. Çünkü özellikle de sanayiciler nitelikli ve kalifiye çalışan bulmakta çok zorlanılor. Nitekim sanayicilerimiz kendi meslek liselerini kurarak bu sorunla mücadele ediyor. Öte yandan meslek eğitimi almamış milyonlarca gencimiz de ailesini geçindirecek iş bulamıyor. Hatta çoğu genç sevdikleriyle dünya evine girmeyi bile, işsizlik yüzünden erteliyor. “Dolayısıyla Türkiye’de iş de yok, işçi de yok” diyebiliriz. Bütün bunlar ülkenin kötü yönetilmesinden kaynaklanıyor. 

Nefesimiz yetmedi

Erkan Koca Başkanlığındaki Eskişehirspor kendi sahasında yaptığı son maçta Çilimli Belediye’yi 4 – 1 yendi. Ancak bu galibiyet şampiyonluğa yetmedi. 
Eğer ki Eskişehirspor iki maç az kaybetseydi şu anda şampiyondu. Ligde de en uzun süre lider kalan takım biziz. Demek ki Eskişehirspor kötü bir takım kurmamış. Ancak şampiyonluk bir maraton koşusu gibi. Nefesini son saniyeye kadar korumak zorundasın. Biz sezon boyunca başarılı olduk ama ipi göğüslemeye nefesimiz yetmedi. Umarız bu sene daha diri bir takım kurarız.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi