ESOGÜ araştırmasında Bartın üst sırada

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç ESOGÜ araştırmasında Bartın üst sırada
A
a

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri tarafından yapılan ‘Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırmasında’ Bartın Üniversitesi, son kurulan üniversiteler arasında üst sıralarda yer aldı. 

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Cemil Yücel ve Prof. Dr. Engin Karadağ tarafından yapılan ’Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’ sonuçları yayımlandı. Türkiye genelinde 10 bin 894 öğrenci ile gerçekleştirilen anket çalışmasının sonucuna göre Bartın Üniversitesi kendisiyle aynı yıl (2008) kurulan 9 üniversite arasında ‘öğrenci memnuniyetinde’ ilk sırada, 2000 yılından sonra kurulan 41 üniversite arasında ise 13’üncü sırada yer aldı. Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, yapılan araştırmanın önemine değinerek “Öğrenci memnuniyeti araştırmasında, Bartın Üniversitesi’nde öğrencilerin en çok ‘kurumun yönetimi ve işleyişi’ ile ‘öğrenim deneyiminin tatminkârlığı’ noktasında memnun oldukları tespit edilmiştir. Bu araştırmanın sonuçlarını üniversitelerin kuruluş yıllarını göz önünde bulundurarak değerlendirmek gerekiyor. Bu noktada yeni bir üniversite olmamıza rağmen, birçok köklü üniversitenin önünde yer almamız önemli. Üniversitemizin fiziki yapılanma süreci tamamlandığında memnuniyet çıtasının daha da yükseleceğine inanıyorum.” dedi.

Gerçekleştirilen araştırmada üniversiteler; öğrenim deneyiminin tatminkârlığı, yerleşkenin ve yaşamın doyuruculuğu, akademik destek ve ilgi, kurumun yönetim ve işleyişinden memnuniyet, öğrenme imkân ve kaynaklarının zenginliği, kişisel gelişim ve kariyer desteği gibi alt başlıklara göre sıralandı.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi