ESOGÜ'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç ESOGÜ'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı
A
a

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Osmangazi Üniversitesi Kapalı Spor Salonu’nda program düzenlendi.

Sütiş Eskişehir
Osmangazi Üniversitesi Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen programa Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy, Muharip Hava Kuvveti ve Garnizon Komutanı Hava Orgeneral İsmail Güneykaya, AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, CHP Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Odunpazarı Kaymakamı Ömer Ulu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, diğer protokol mensupları ve aileler katıldı Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan törende Odunpazarı ilçesi Millî Zafer İlkokulu 4/B sınıfı öğrencisi Eflin Saygı “Türk Çocuğu Diyor Ki” adlı şiiri, Odunpazarı ilçesi Şehit Onur İlkhan İlkokulu 4/F sınıfı öğrencisi Doruk Ege Fidan “23 Nisan Çocuk Bayramı” adlı şiiri okudu.

DESTANSI BİR MÜCADELE

Ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, tüm çocukların bayramını kutlayarak, “Vatanımızın her bir köşesinin düşman tarafından işgal edildiği, zalimlerin ayaklar altına alındığı karanlık bir tablonun aziz milletimizin şanlı bir mücadelesi ile ayağa kalkışının demokrasinin kavliyle Milli iradenin temsil makamı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104’üncü yıl dönümünü kutluyoruz. Yokluklar ve zorluklar içerisinde kurulan ilk meclis önce milletimizi tek bir çatı altında toplamış şu an eşine az rastlanır bir mücadele vermiştir. Bu destansı mücadele sonucunda Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atılmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi millet iradesinin yansımasıdır. Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran iradenin millet iradesi olduğunu gösterir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk milli iradenin hayat bulduğu bugünü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan etmiştir. Bu bayram dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan barış ve kardeşi yüce değerlerin büyük bir coşku ve samimiyetle paylaşılmasına, dünyaya yayılmasına, farklı kültürlerin bir araya gelerek buluşmasına ve kaynaşmasına vesile olan ilk ve tek çocuk bayramı. Milli Eğitim camiası olarak inanıyoruz ki ülkemizi ve milletini seven, ufku geniş, büyük güçler, sorumluluk duygusu geliştirdiği eğitimli bir nesil Türkiye'nin her alanda yücelmesini sağlayacaktır. Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklar, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 104’üncü kuruluş yıl dönümüne kavuşmasının gururunu yaşadığımız bu anlamlı günde tüm çocukların oluşan egemenlik ve çocuk bayramını tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

HÜNERLERİNİ SERGİLEDİLER

Kentte düzenlenen farklı kategorilerdeki yarışmalarda derece alan öğrencilere Vali Hüseyin Aksoy ödüllerini takdim etti. Sonrasında ise Cemal Ererdi Anaokulu, Ülkü İlkokulu, Vali Münir Raif Güney İlkokulu, Şehit Yalçın Baykuş İlkokulu, Dumlupınar İlkokulu, Meserret İnel İlkokulu, Milli İrade İlkokulu, Adalet İlkokulu, Adalet İlkokulu, Ticaret Borsası İlkokulu, Şehit Piyade Astsubay Çavuş Soner Özübek İlkokulu ve Atatürk Ortaokulu öğrencileri, hazırladıkları gösterileri seyircilere sundu.
 
Kaynak : BERİVAN HALİS
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi