Festival sergisine yoğun ilgi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Festival sergisine yoğun ilgi
A
a

Odunpazarı Belediyesi tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Uluslararası Odunpazarı Cam Festivali gerçekleştirilen sergi ile sona erdi. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
4. Uluslararası Odunpazarı Cam Festivali’nin Kapanış Sergisi Kurşunlu Külliyesi’nde gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen Kapanış Sergisi'ne Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt dışında Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, sanatçılar Colin Webster, Nobuyuki Fujiwara, Steven Ciezki, Odunpazarı Belediye Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Eskişehir halkı sanata duyarlı
Sergi açılışı öncesinde konuşma yapan Başkan Kurt, “Eskişehir’de festivaller merkezi oluşturmak adına büyük bir çaba var. Bu çaba Eskişehir halkı tarafından ilgi görmezse yürümez. Eskişehir halkı sanata ve sanatçıya gereken saygı ve desteği gösteriyor. Odunpazarı Belediyesi olarak bu yıl 4’üncüsünü gerçekleştirdiğimiz Cam Festivali uluslararası şöhrete sahip sanatçılarla daha da renklendi. Bugün Festivalimizi sonlandırıyoruz. Festival boyunca üretilen eserleri sergi halinde izleyeceğiz. Eserlerin beğenileceğine inanıyorum, bireysel ve ortak çalışmalar var, günün anlamına ve cumhuriyete uygun çalışmalar var. Festivalin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na denk gelmesi bizi ayrıca gururlandırdı. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına biz de festival ile katıldık. Sizlere festivalimize verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 



Konuşmaların ardından Başkan Kurt, protokol üyeleri ve vatandaşlar sergiyi gezdi. Cam Sanatçıları Steven Ciezki, Colin Webster ve Nobuyuki Fujiwara’nın bir hafta boyunca meydana getirdiği eserler 4 Kasım 2016 Cuma gününe kadar Tarihi Kurşunlu Külliyesi'nde sergilenecek.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi