FETÖ şüphelisi avukatlar hakim karşısında

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç FETÖ şüphelisi avukatlar hakim karşısında
A
a

Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nda (FETÖ/PDY) avukatlara yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 9'u tutuklu 14 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sütiş Eskişehir

2. Ağır Ceza Mahkemesi Salonu'nda görülen duruşmada, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklu avukatlar Ahmet T. (47), Akın U. (33), Hakan A. (44), İlyas Ö. (48), Murat U. (37), Mustafa Erhan B. (39), Ramazan U. (41), Turgay B. (44) ve avukat katibi Evliya B. (44) ile tutuksuz yargılanan avukatlardan Mustafa D. (34), Osman Nuri Ö. (51), Vahap A. (46) ve Zehra G. (34) hazır bulundu. 

Tutuklu sanık Ramazan U., savunmasında ABD'de Fethullah Gülen'i ziyaret ettiklerini söyleyerek, "Ziyarette ben, Hakan A. ve Selamet Ş. vardı. Tarihini hatırlamıyorum. Fethullah Gülen ile görüştük. O dönemlerde zaten kimsenin kimseyle bir sıkıntısı yoktu. Dini vecibeler için Hukuksal Bakış Derneğinde bulunuyordum. Bunların böyle olduğunu bilmiyordum, pişmanım." dedi.      

Kameralarla kayıt alınan duruşmada savunmalarını yapan diğer tutuklu sanıklar, iddianamedeki suçlamaları reddederek tahliyelerini talep etti. Suçsuz olduklarını savunan tutuksuz sanıklar da haklarında beraat kararı verilmesini istedi. 

Duruşma salonunda yaklaşık 9 saat süren savunmaların ardından mahkeme heyeti, Etkin Pişmanlık Yasası'ndan yararlanmak için müracaat eden tutuklu sanıklardan Ramazan U’nun adli kontrol şartıyla tahliyesine, diğer sanıkların ise mevcut hallerinin devamına karar verdi. 

Heyet ayrıca, iddianamede "avukatların imamı" olarak adı geçen firari sanık din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Mehmet Ali T'nin (40) geçen zaman içinde yakalanamadığından, aranmasına devam edilmesine hükmetti. 

Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için 12 Temmuz'a ertelendi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi