Ahmet Ataç 15 02 2024

Fizyomer psikolojik destek de sağlıyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Fizyomer psikolojik destek de sağlıyor
A
a

Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi Psikolojik Danışmanlık Birimi Psikoloğu Burcu Tomaş psikolojik olarak destek alınması gereken durumları anlattı.

Sütiş Eskişehir
Tomaş, rahatsızlıkla başetme yöntemleri, izlenen süreç ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi. Tomaş, İngiltere, Hollanda, Polonya, Avustralya ve Türkiye’de uygulanan SAS programıyla hayat kalitesini arttırmanın mümkün olduğunu söyledi.

Psikolog’a Gitmem Gerektiğini Nasıl Anlarım?

Bizler insanların  doğumdan ölüme kadar olan yaşam sürecinde, insanların davranışlarını inceleyerek; davranışların altında yatan düşünce ve duygu süreçlerini araştırırız. İnsanların hayatlarını  zorlaştırarak bir kaosa çeviren problemlerin altında yatan, fiziksel , çevresel ve kişisel faktörleri araştırarak; kişilerin hayatında işlevselliğini yitirmiş davranış ve düşüncelerini fark etmesini sağlayarak değiştirmeleri için yapabilecekleri teknikleri paylaşırız. Psikoloğa gitmemiz gereken işaretleri vücudumuz bize gösterir. Yeme isteğinde azalma ya da aşırı yeme davranışı, Uykusuzluk çekme ya da aşırı uyuma davranışı, öfke patlamaları, içsel güçte azalma bitkinlik, benlik saygısında azalma, odaklanamama ya da karar vermekte güçlük çekme, umutsuzluk duygusu, gerçekliği olmayan konularda kaygı duyma, gerçek bir kaygı durumuna normalden fazla tepkiler verme ve kendini sakinleştirememe, duygu durumunda ani değişkenlikler, daha önce keyif alınan şeylerden keyif almakta zorlanma, yaşama karşı isteksizlik, kas gerginlikleri, yaşanan olumsuz bir durumu ya da olayı atlatamama sürekli zihinde canlandırma, kendine ve başkalarına zarar verici davranışlarda bulunma gibi durumlarda mutlaka bir destek almanız gerekmektedir.

Fizyomer’de psikolojik danışmanlık

Biz kurumumuza tedaviye gelen hastalarımıza;  hemipleji, parapleji, serabral palsi, parkinson, ataksiler gibi hastalıklarda bir ekip olarak çalışıyoruz, hastalarımıza hem fiziksel sağlıklarını kazanmalarına yardımcı oluyoruz hem de bu süreçte yaşadıkları psikolojik süreçlerine destek oluyoruz ve takibini yapıyoruz. Nörolojik rehabilitasyona tedaviye gelen hastalar ve birincil hasta yakınları tedavi sürecinde psikolojik olarak güçsüz hissedebiliyorlar kendilerini ya da hissettiklerini kimseyle paylaşmak istemiyorlar çünkü anlaşılmak konusunda tereddütleri olabiliyor. Hastalarımız için tedavi sürecini hem fiziksel hem de ruhsal olarak kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. Böylece hastaların tedaviye katılmalarını sağlayarak rehabilitasyondan en üst düzeyde faydalanmış olmalarını sağlıyoruz.

Psikolojik danışmanlık hizmetinde neler uygulanıyor?

Fizik Tedaviye gelen hastalarımızın haricindeki bireylerle de, kendisi ya da çocuğu için randevu alan kişilerle de çalışıyorum. Daha önce de belirttiğim gibi her psikologun çalıştığı terapi yaklaşımı vardır, ben bilişsel davranışçı terapi yöntemiyle çalışıyorum. Çocuk danışanlarıma gerekli gördüğümde gelişim tarama testleri, psikolojik testler uyguluyorum. Yetişkin hastalarımla çalışırken gerektiğinde psikolojik testler ve envanterler uyguluyorum. 

SAS terapi nedir?

SAS programını yenilikçi işitsel dinleti metodu olarak tanımlayabiliriz. Sol kulağımızdan dinlediğimiz bir dinleti sağ beynimizde  işlemlenir, sağ kulağımızda dinlediğimiz bir dinleti de sol beynimizde işlemlenir. SAS programı ise bu doğal süreci beynin her iki yarım küresini aktive etmek için kullanan bir programdır. Beyne sesler göndererek uyarıyoruz ve bütün beynin koordineli bir şekilde çalışmasını sağlıyoruz. Bu programla beyne yeni işlemleme alışkanlıkları kazandırıryoruz. Uygulanan program 20 seans uygulanıyor, her bir seans 1 saat sürüyor, program yaklaşık 4 hafta sürüyor. Seanslar boyunca çocuklara; gerekli bulunan test uygulamalarını program dahilinde yapıyoruz. Aynı zamanda da zihinsel, akademik, psikolojik gelişimi için çalışmalar yürütüyoruz. 
Bu programı  dikkat eksikliği, disleksi, konuşma bozuklukları, asperger sendromu, davranış problemlerinde, okul başarısını arttırmak isteyen bireylerde, hayatında başarılı ve mutlu olmak isteyen yetişkinlerde, beyin felci geçiren kişilerde uyguluyoruz. 
SAS programı İngiltere, Hollanda, Polonya, Avustralya ve Türkiye’de uygulanan uluslararası bir programdır. Bu program 2008’den beri çok kişiye ulaşarak hayat kalitelerini arttırmalarına yardımcı oldu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi