FRİG VADİSİ YOLCULUĞU SERGİSİ AÇILDI

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç FRİG VADİSİ YOLCULUĞU SERGİSİ AÇILDI
A
a

Hollandalı arkeolog Emilie Haspels'in, Frig uygarlığının dünya kültürüne kazandırılması için 1937-1958 dönemindeki kazı çalışmaları sırasında çektiği fotoğraflardan oluşan "Frig Vadisi Yolculuğu" adlı sergi, Eskişehir'de açıldı.

Sütiş Eskişehir
            Gençleri ölüme götüren trend!

Eti Arkeoloji Müzesi'nde izlenime sunulan serginin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, belediye olarak Frig Vadisi'nin üzerinde hassasiyetle durduklarını söyledi.

Frig Vadisi'nin dünya çapında turistlik cazibe merkezi haline gelebilmesi için sadece belediyeye değil, tüm kurumlara büyük görevler düştüğünü dile getiren Büyükerşen, şunları kaydetti:

"Eğer tüm kurumlar üzerine düşeni yaparsa bundan sadece Eskişehir değil, Türkiye de kazançlı çıkacaktır. 21 yıllık süreçte bölgede kalan ve çalışmaları ile tarihe ışık tutan arkeolog Emilie Haspels, ünlü arkeolog Halet Çambel ile ortak çalışmalar gerçekleştirdi. Bu çalışmalar sayesinde Frig Vadisi'nin tarihi hakkında önemli bilgilere ulaşıldı."

Programda, Büyükerşen'in Amsterdam'a gönderdiği teşekkür plaketi, eski öğrencisi, Türkiye Cumhuriyeti Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan tarafından Emilie Haspels'in ailesine takdim edildi.

Serginin Haspels'in ailesinin de katılımıyla Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da bulunan Allard Pierson Müzesi'nde de açıldığı öğrenildi.

Etkinliğe Hollanda Kraliyeti Ankara Büyükelçilik Müsteşarı Daan Huisinga, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Engin Çakmak, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Kaynak : AA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi