Eskişehir'in yüzyıllara meydan okuyan mirası

Eskişehir'in yüzyıllara meydan okuyan mirası

Eskişehir'de Bizans İmparatorluğu döneminde yapıldığına inanılan Seyyit Battal Gazi Külliyesi'nin güzellikleri dron ile havadan kayıt altına alındı.

Eskişehir'de CHP coşkusu: Seçmen sokaklarda

Eskişehir'de CHP coşkusu: Seçmen sokaklarda

Eskişehir'de, 31 Mart seçimlerinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) zafer coşkusu, şehrin sokaklarını doldurdu. Seçim sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, CHP taraftarları sevinç gösterileri yaparak kutlamalara başladılar. Kent merkezinde ve çeşitli semtlerde, CHP'nin kazandığı belediyelerin önünde toplanan vatandaşlar, bayraklarla, flamalarla ve parti sloganlarıyla coşkularını dile getirdiler. Gençlerden yaşlılara kadar her kesimden insanın katıldığı kutlamalarda, seçim zaferinin tadı çıkarıldı. Sokaklarda danslar edilirken, marşlar söylendi, tezahüratlar yapıldı. CHP'nin adaylarının zafer konuşmaları da coşkulu kalabalık tarafından büyük bir ilgiyle dinlendi. Seçim sonuçlarıyla birlikte umut dolu bir atmosferin hakim olduğu görüldü. Ayrıca, şehirde güvenlik önlemleri de alınarak, kutlamaların huzurlu ve güvenli bir şekilde geçmesi sağlandı. Polis ekipleri, kalabalığın kontrol altında tutulması ve trafik düzeninin sağlanması için yoğun çaba harcadılar.

6 bin 500 Eskişehirli iftar sofrasında buluştu

6 bin 500 Eskişehirli iftar sofrasında buluştu

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin Uluönder Mahallesi’nde kurduğu iftar sofralarında 6 bin 500 vatandaş bir araya geldi. Eskişehirlilerin Ramazan ayını kutlayan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, “Aynı sofrayı paylaştıkça iftar bereketi artıyor. Şehrimizin birlik ve beraberliği de artarak devam edecek” dedi. Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen sokak iftarları vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşmeye devam ediyor. Uluönder Mahallesi’nde gerçekleştirilen iftar etkinliğine de Eskişehirlilerin katılımı büyük oldu. Mahallede 6 bin 500 vatandaş aynı sofrada iftar yapmanın huzurunu yaşarken, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ile birlikte programa katıldı. Uluönder sakinleri ile tek tek selamlaşan Başkan Ataç, vatandaşların Ramazan ayını kutladı. Kentteki birlik ve beraberlik ruhuna dikkat çeken Başkan Ataç, “Mahalle iftarlarımız yoğun katılım ile devam ediyor. Bu yıl da on binlerce Eskişehirli ile aynı sofrada buluşuyoruz. Bu bizim için çok kıymetli çünkü bu tür etkinlikler ilişkilerimizi sağlamlaştırıyor. Aynı sofrayı paylaştıkça iftar bereketi artıyor. Şehrimizin birlik ve beraberliği de artarak devam edecek. Bizleri yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Ataç ile bol bol fotoğraf çektiren Uluönder sakinleri de sokak iftarlarından dolayı memnuniyetini dile getirerek Tepebaşı Belediyesi’ne teşekkür etti.

Şampiyon atlar Eskişehir'de de ailesini büyüttü!

Şampiyon atlar Eskişehir'de de ailesini büyüttü!

Bursa, Eskişehir ve Malatya'da safkan Arap atı yetiştiriciliğinin ve ıslahının yapıldığı, gen kaynağının korunduğu Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) bağlı işletmelerde bu sezon şu ana kadar şampiyon adayı 222 tay dünyaya gözlerini açtı. TİGEM'den alınan bilgiye göre, 1 Ocak'ta başlayan doğum sezonunda şimdiye kadar Bursa'daki Karacabey Tarım İşletmesinde 70 baş, Eskişehir'deki Anadolu Tarım İşletmesinde 74 baş ve Malatya'daki Sultansuyu Tarım İşletmesinde ise 78 baş tay dünyaya geldi.

Eskişehir'de 5 bin kişilik dev iftar sofrası

Eskişehir'de 5 bin kişilik dev iftar sofrası

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, iftar sofralarında vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Başkan Kurt, son olarak Büyükdere Mahallesi’nde düzenlenen iftar yemeğinde Büyükdere, Gültepe, Yıldıztepe ve Göztepe Mahallesi sakinleri ile bir araya gelerek iftar yaptı. İftar programına CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan da katıldı.

;
Henüz Bu Kategoride Galeri Bulunmuyor