Eskişehir'in minikleri 23 Nisan'ı coşkuyla kutladı

Eskişehir'in minikleri 23 Nisan'ı coşkuyla kutladı

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin 6 farklı noktada hizmet veren erken çocukluk eğitim merkezleri bünyesindeki çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutladı. Tepebaşı Belediyesi’nin çocuklara yönelik projelerinden biri olarak sosyal belediyecilik anlayışı ile hayata geçirdiği erken çocukluk eğitim merkezleri, çocukların çok sevdiği mekanlar olarak hizmet vermeye devam ediyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla da belediyenin 6 kreşinde eğitim alan çocuklar, birbirinden renkli etkinlikler gerçekleştirdi. 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşayan çocuklar bayramı coşkuyla yaşarken Uluönder Mustafa Kemal Atatürk’e olan sevgilerini de dile getirdi. İsmail Hakkı Tonguç, Aşağı Söğütönü, Yarbay Hüseyin Vecihi, Sabiha Gökçen, Hüsniye-Recep Uçkan ve Canan Şükran Şeker Erken Çocukluk Eğitim Merkezlerinde marşlar ve şarkılar söylendi. Çocuklar ayrıca hazırladıkları gösterilerle de 23 Nisan’ı kutladı.

ABD’deki festivale Eskişehir imzası!

ABD’deki festivale Eskişehir imzası!

Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübününsualtı görüntüleme milli sporcusu Erkan Balk, ABD’nin Teksas Eyaleti Houston şehrinde 29 ülkeden 300 filmin katıldığı “2024 Houston Underwater Film Festivalinde” büyük bir başarıya imza atarak üçüncü oldu. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün sualtı görüntüleme milli sporcusu Erkan Balk, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Balk, Ekim 2023’te Küba’da düzenlenen “19. Dünya Fotoğraf ve 5. Dünya Sualtı Video Şampiyonasında” milli formayla ülkemize dünya şampiyonluğunu getirmişti. Balk son olarak ABD’nin Teksas Eyaleti Houston şehrinde düzenlenen dünyanın saygın organizasyonlarından “2024 Houston Underwater Film Festivaline” katıldı.29 ülkeden 300 filmin yarıştığı festivale “Colorful” adlı kısa filmiyle katılan Balk, “FeatureLenght” kategorisinde üçüncü olarak büyük bir başarıya imza attı. Su altı sporlarında gelen başarının çok değerli olduğunu belirten ve sporcumuz Erkan Balk’ı kutlayan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, “Bozkırın ortasındaki güzel şehrimizden su altı sporlarında böylesi anlamlı bir başarının gelmesi çok gurur verici. Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübümüzün Dünya Şampiyonu sporcusu Erkan Balk’ıfestivaldeki başarısından dolayı kutluyor, bu büyük başarının gençlere ilham kaynağı olmasını diliyorum.” dedi.Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Oğuzhan Özen de Erkan Balk’a tebriklerini iletti.

Eskişehir'de AK Parti'den CHP'ye geçen belediye binasına bakın ne yapıldı...

Eskişehir'de AK Parti'den CHP'ye geçen belediye binasına bakın ne yapıldı...

Beylikova Belediye Başkanı Av. Hakan Karabacak’ın talimatı ile belediye binasının girişindeki “Beylikova Belediyesi” yazısına ek olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltması olan T.C ibaresi eklendi. 31 Mart’ta gerçekleşen yerel seçimlerde CHP’nin Beylikova Belediye Başkan Adayı Hakan Karabacak, yüzde 53,34 oy alarak başkan seçildi.

Eskişehirliler neden bu kadar zeki? Vatandaş cevapladı

Eskişehirliler neden bu kadar zeki? Vatandaş cevapladı

Zeka Testleri Merkezi tarafından yapılan araştırmaya göre Eskişehir, 105.20 IQ puanı ile Türkiye'nin en zeki ili oldu! Eskişehirliler Neden Bu Kadar Zeki? Eskişehirliler, bu sonucun şaşırtıcı olmadığını, kentin eğitim seviyesinin yüksek olması, nitelikli göç alması ve sosyal etkileşimin fazla olması gibi faktörlerin bu başarıda etkili olduğunu düşünüyor. Vatandaşlar Ne Dedi? Özgür Özyürek: "Eskişehir'de rahat iletişim kurma durumu söz konusudur. Bu da sosyal zekanın ve zekanın gelişmesini kolaylaştırıyor." Serdar Sarana: "Eğitime verilen önem bu konuda çok önemli. Eskişehir'de 3 tane üniversite var ve okuryazar oranı da yüksek." Naci Karadağ: "Farklı illerden gelen yetenekli insanlar burada karma ve kaliteli bir toplum oluşturuyor." Ferziye Küçük: "Sosyal seviyemiz Türkiye'nin üstünde. Eğitim şart ve Eskişehir'de eğitim çok iyi." Sema Ertürk: "Öğrenci şehri olmamız, genç ve okumuş insanımızın çok olması bu durumu açıklıyor."

Eskişehir'de yolunuz bu manzaraya mutlaka düşmeli

Eskişehir'de yolunuz bu manzaraya mutlaka düşmeli

Eskişehir'de doğa, tüm güzelliğiyle göz kamaştırıyor. Pembe renkte çiçekler açan ağaçlar ve Porsuk Nehri'nin kıyısındaki mor renkli asmalar, adeta kartpostallık bir görüntü oluşturuyor. Kentin bazı bölgelerinde çiçekler ve ağaçlar, olağanüstü bir manzara sunuyor. Şubat ayının ortalarından itibaren başlayan çiçeklenme, normal şartlarda Nisan ortası veya Mayıs başında görülen zamandan yaklaşık 2 ay önce gerçekleşti. Bu erken çiçeklenme, geçtiğimiz yıllara kıyasla son derece sıcak geçen kış mevsiminden kaynaklanıyor. Bu sıcaklık, ağaçların erken tomurcuklanmasına ve çiçeklerin açmasına neden oldu. Muhteşem manzaralar görenleri hayran bırakarak doğanın gücünü ve zarafetini bir kez daha hatırlatıyor. Vatandaşlar bu güzelliklerin keyfini çıkartıyor.

;
Henüz Bu Kategoride Galeri Bulunmuyor