GÖNÜLLÜ ÖĞRENCİ - ÖĞRETMENLER İŞ BAŞINDA

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç GÖNÜLLÜ ÖĞRENCİ - ÖĞRETMENLER İŞ BAŞINDA
A
a

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ‘Topluma Hizmet Uygulamaları’ dersi kapsamında Iraklı Türkmen göçmenlere yönelik, gönüllü öğretmen ve öğrencilerle birlikte yürüttükleri Türkçe Okuma Yazma Kursu’nu ziyaret etti. 

Sütiş Eskişehir
Rektör Danışmanı Doç. Dr. Figen Çalışkan, ESOGÜ Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Hüseyin Anılan ve Doç. Dr. Şengül S. Anagün’ün da katıldığı ziyarette, kursla ilgili bilgi veren İlköğretim bölümü Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Hüseyin Anılan, 41’i kadın 48’i erkek ve 22’si de çocuk olmak üzere Iraklı Türkmen göçmenlere Türkçe okuma yazma öğrettiklerini vurgulayarak, kursun toplamda 50 saat süreceğini belirtti. Kadınlar ve erkeklerin ayrı iki grup halinde ders yaptıkları kursta, kadınlar dersteyken çocuklarıyla ESOGÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Onur Özçelik’in gönüllü öğrencileri ilgilendi. Kursun 27 Nisan’da başladığını ve 3 Haziran’da biteceğini belirten Doç. Dr. Hüseyin Anılan, kursiyerlerin neredeyse tamamının Türkçe okuma yazmayı şimdiden öğrendiklerini belirti. Doç. Dr. Hüseyin Anılan, kursun açılmasında ve devamında desteklerini esirgemeyen; ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen’e, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Figen Çalışkan’a, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Turan’a, kursa emek ve destek veren gönüllü sınıf öğretmenleri Celal Duran, M. Arif Bozana ve Özge Güneş’e, başta Melis Dağlıoğlu olmak üzere tüm sınıf eğitimi anabilim dalı öğrencilerine ve diğer gönüllülere teşekkür etti. Doç. Dr. Hüseyin Anılan, Doç. Dr. Şengül S. Anagün’le birlikte yürüttükleri bu etkinlerin önümüzdeki yıl da devam edeceğini ve kapsamın daha da genişleyeceğini belirtti.

Prof. Dr Hasan Gönen ise, üniversitelerin en önemli görevlerinden birisinin de topluma fayda sağlamak olduğunu hatırlatarak, ESOGÜ’nün tüm fakülte ve birimleriyle bu amaçla faaliyetlerde bulunduğunu belirtti. Zor şartlarda ülkemize sığınan göçmenlerin Türkçe okuma - yazma öğrenmeleri sayesinde toplumla kaynaşabileceklerini ve gündelik yaşamlarında daha kaliteli bir hayat sürebileceklerini belirten Prof. Dr. Gönen, bu hizmeti topluma taşımalarında gönüllü olan tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. Geçtiğimiz günlerde de İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ESOGÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) arasında, göçmenlere Türkçe öğretilmesi amacıyla bir protokol imzalandığını hatırlatan Prof. Dr. Gönen, üniversite olarak topluma fayda sağlayıcı hizmetlerini sürdüreceklerini belirtti.

Ziyaret esnasında, etkinliklerin kadınlara yönelik bölümünün Birleşmiş Milletler tarafından bir proje kapsamında desteklenmesi için görüşmelerin devam ettiği, projenin kabul edilmesiyle sağlık boyutunun da buna ekleneceği ve projenin sağlık, eğitim ve korunma boyutlarıyla daha kapsamlı ve bütüncül bir projeye dönüşeceği vurgulandı.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi