HEDEF AZİZ SANCARLAR YETİŞTİRMEK

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç HEDEF AZİZ SANCARLAR YETİŞTİRMEK
A
a

Eskişehir'deki Süleyman Havva Kamışlı İlkokulunda oluşturulan sınıfta öğrenciler, bilimsel çalışmalar yapmayı öğreniyor.

Sütiş Eskişehir

Okul Müdürü Mehmet Özdoğru AA muhabirine yaptığı açıklamada, şubat ayında İl Milli Eğitim Müdürlüğünce eğitimde kaliteyi artırmaya yönelik projeler kapsamında okul öğretmenleriyle bir laboratuvar geliştirdiklerini belirtti.

Çocuklara bilimi sevdirmenin en önemli yolunun "hissettirmek" olduğunu ifade eden Özdoğru, şöyle konuştu: 

"Çocukların araştırma ve merak duygularını artırmamız gerekiyordu çünkü bu yaştaki çocukların gelişim evresine baktığımızda kalıcı öğrenmeye hazır durumdalar. Milli Eğitim Bakanlığımızın ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de teşvikleriyle güzel bir gelişim sınıfı ortaya çıkardık. Amacımız geleceğe bilim adamlarını yetiştirebilmek. Bilim sınıfının tasarımını yaparken çocuklarımızın hayal dünyasından yola çıktık. Derslerini somut bir şekilde öğrenen öğrencilerimizin ileride çok daha başarılı olacağına inanıyorum."

Ulaşmakta zorlanılacak materyallere anında dokunabilen öğrencilerin özgüvenlerinde artış gözlemlediklerini anlatan Özdoğru, bilim sınıfının materyal açısından çok zengin olduğunu anlattı.

Öğrencilerin teorinin yanında pratik de yaptığını belirten Özdoğru, "Öğrencilerimizin tamamı periyodik bir şekilde bilim sınıfımızı kullanarak gerekli çalışmalarını yapıyorlar. Zamanla yaşayan bilim insanlarımızı öğrencilerimizle buluşturarak kendilerine rol model almalarını sağlamayı planlıyoruz. Neden bir Aziz Sancar da bu okuldan çıkmasın. Bunun arzusundayız." dedi.

 

Sınıf öğretmeni Sülbiye Şahin de oluşturulan bilim sınıfı sayeside özellikle fen derslerinde büyük gelişme katettiklerini bildirdi.

Sınıfta öğrencilerin insan vücudunu daha iyi tanıyabilmesi için tasarlanan "Yapay İnsan" modeli bulunduğunu belirten Şahin, "Bu modelde organlar sesli. Öğrencimiz, karaciğere ya da herhangi bir organa dokunduğunda o organ, konuşmaya başlıyor. Ne olduğunu, vücut için ne kadar önem taşıdığını, nelerin olması durumunda hastalanacağını anlatıyor. Bilim adamı adaylarımız bu sayede küçük yaşlarda büyük şeyler öğreniyorlar." diye konuştu.

Özel tasarlanan sınıfta, güneş enerjisi sayesinde hareket edebilen yapay böcekler, enerjiyi güneşten sağlayan ev maketleri, denge ve plazma küreleri, rüzgar türbini, teleskop ve mikroskopların yanı sıra yüzlerce deney alet ve cihazları bulunuyor.

Kaynak : AA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi