Hutbe yarışmasının üçüncüsü Eskişehir’den

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Hutbe yarışmasının üçüncüsü Eskişehir’den
A
a

Tokat, Türkiye Din Görevlileri Arası Etkili Hutbe Yarışması finaline ev sahipliği yaptı. Yarışmaya Eskişehir bölgesinden katılan Ali Osman Köseoğlu üçüncü oldu.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
2016 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen “Türkiye Din Görevlileri Arası Etkili Hutbe Yarışması Finali” Ali Paşa Camisi'nde yapıldı. Yarışma öncesi konuşma yapan İl Müftüsü Ahmet Erdem, 15 Temmuz’da yapılan darbe girişimi nedeniyle yarışma tarihinin değiştiğini belirterek, “Allah, benzer ihanetlerle ülkemizi ve milletimizi bir daha karşı karşıya getirmesin” dedi. İl Müftüsü Erdem’in konuşmasının ardından yarışmanın kuralları hakkında bilgilerin verilmesi ile yarışmacılar kendilerine ayrılan 15’er dakikalık sürede hutbe sunumlarını yaptı. Zonguldak, Antalya, Trabzon, Adıyaman, İstanbul, Kayseri, Kütahya, Van, Kars, Adana’dan 10 imamın katıldığı yarışmada yeterli puan alınamadığı için birinci seçilmedi.
Yarışmada Muş bölgesinden Alaadin Demirel 2. ve Eskişehir bölgesinden Ali Osman Köseoğlu 3. seçildi. Yarışmacılara ödülleri Vali Cevdet Can, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve İl Müftüsü Ahmet Erdem tarafından verildi.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi