İlklerin maçında kazanan Eskişehir oldu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç İlklerin maçında kazanan Eskişehir oldu
A
a

Eskişehir'de ilk kez bir milli maç oynayan A Milli Futbol Takım'ın Moldova ile karşılaştığı mücadelede taraftarlar Eskişehir Yeni Stadyumunu tıklım tıklım doldurdu. 

Sütiş Eskişehir
İlk kez Türkiye A Milli Takım maçına ev sahibi yapan Eskişehir her zaman olduğu gibi farkını ortaya koydu. Eskişehirli futbolseverler Türkiye Milli Takıma müthiş destek vererek adeta tribün dersi verdi. 

Muhteşem atmosfer
Eskişehir, ilk kez Türkiye A Milli Takım’ın bir maçına ev sahipliği yaptı. Dünya Kupası eleme grup maçlarının ardından Moldova ile Eskişehir’de karşılaşan Türkiye muhteşem bir atmosfer altında galibiyete imza attı. Eskişehirli futbolseverler Ay-Yıldızlı ekibimizi maçın ilk düdüğünden itibaren destekledi. Eskişehir’de oluşan ambiyans Türkiye’ye A Milli Takımın yeni kalesi olduğunu ispat etti.

Eskişehir etkisi
İlk kez Eskişehir’de sahaya çıkan Türkiye A Milli Takımı taraftarını arkasına aldı, gol şov yaptı. Ay-Yıldızlılar Moldova’yı 3-1’lik skorla mağlup ederek Dünya Kupası grup müsabakaları öncesi moral depoladı.

Hızlı başladık
Maça hızlı başlayan millilerimiz 4’üncü dakikada gole yaklaştı. Şener sağ kanattan taşıdığı topu ceza sahası içine yolladı. Topla buluşan Oğuzhan şutunu çekti ancak top az farkla dışarı çıktı. Dakika 14’te Oğuzhan orta sahada kaptığı topu defansın arkasına kaça Emre Mor’a aktardı. Kaleciyi çalımlayan Emre topu filelere yolladı. 

Goller art arda
Dakika 25’te ise Türkiye köşe vuruşu kazandı. Topun başına geçen Emre Çolak, ceza sahasına topu yolladı. Kafaya iyi yükselen Ahmet Çalık topu filelere yolladı ve durumu 2-0 yaptı. Kontrolü bir an olsun elinden bırakmayan Türkiye rakip kalede farkı açmaya çalıştı. Mücadelenin ilk yarısını millerimiz 2-0 önde kapattı.

Cengiz’in füzesi
Milli takımımızın gelecek vaat ettiği Cengiz Ünder 52’de şık bir vuruşla durumu 3-0’a getirdi. Rakip Moldova maçtaki ilk pozisyonunu 70’nci dakikada yakaladı. Sıdorenco ceza sahası içinde kaleye yolladığı şutu kaleci Harun önledi. 90+2’de gelişen Moldova atağında Ginsari farkı 2’ye indirdi. Maçta başka gol olmayınca Türkiye mücadeleyi 3-1 kazandı. 

Atmosfer muhteşemdi
Türkiye A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim maç sonu yaptığı açıklamada, “Atmosfer muhteşemdi. Eskişehir seyircisine teşekkür ediyorum” dedi. 

Bizi çok iyi ağırladılar
Terim yaptığı açıklamada, “Eskişehir seyircisine teşekkür ediyorum. Atmosfer muhteşemdi. Tam bir futbol arenasıydı. Bizi şehirde çok iyi ağırladılar. 90 dakika boyunca inanılmaz bir destek verdiler. Maça gelecek olursak. Dünyanın en genç milli takımlarından birisini sürdük sahaya. Çok iyi oyun oynadılar. Galibiyet her zaman önemlidir. Hazırlık maçı olsa da dahi galibiyeti alışkanlık haline getirmeyi arzuluyoruz” dedi. 

Protokol doldu taştı
Türkiye’nin oynadığı Moldova karşılaşmasında protokol tribünü doldu taştı. Mücadeleyi Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Azmi Çelik, TFF Başkan Yardımcısı Ali Dürüst, Eskişehirspor Kulüp Başkanı Halil Ünal, Teknik Direktör Mustafa Denizli ve birçok siyasi isim takip etti. Ayrıca karşılaşmayı hakemler Cüneyt Çakır ve Barış Şimşek’te izledi. 

Koçum Emre Mor
Türkiye A Milli Takım’ın yıldızı Emre Mor, oynanan Moldova maçında yıldızlaştı. Yıldız oyuncu bir gol atarken, Emre Mor’u takım arkadaşı olan dünya yıldızı Pierre-Emerick Aubameyang ve Ousmane Dembélé tebrik etti. Aubameyang, Emre’nin golünün ardından twitter adresinde ‘Koçum Emre Mor’ diyerek twett attı. Bu twett sosyal medyada en çok konuşulan konu oldu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi