İlkokul mezunu marifetli gitarist

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç İlkokul mezunu marifetli gitarist
A
a

Eskişehir'in tarihi Odunpazarı bölgesindeki Atlıhan'da gitarıyla hemen hemen her gün resital veren ve kendisini 'Halkın Klasik Gitar Virtüözü' olarak nitelendiren sanatçı Memet Tevfik Çimen, dünyaca ünlü İspanyol gitarist Andre Segovia'yı örnek aldığını belirtiyor.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
1964 doğumlu olan sanatçı, birinci sınıftan terk ettiği ilkokulu ehliyet alabilmek için sonradan dışarıdan bitirmiş. 53 yaşında olan sanatçı elinden gitarı hiç düşürmemiş. Dünyaca ünlü İspanyol gitarist Andre Segovia'yı kendisine örnek aldığını belirten sanatçı, başta İngilizce ve Almancayı çok iyi bildiğini, ayrıca da yaklaşık dört dili de halini anlatabilecek kadarıyla bildiğini söylüyor. Kendisini 'Halkın Klasik Gitar Virtüözü' olarak nitelendiren sanatçı, gitar kültürünü tanıtmak ve sevdirmek amacıyla sokakta çaldığını belirtiyor.

İlk kez klasik gitar resitalini Van Konservatuvarında verdiğini belirten sanatçı, bunun dışında Kayseri ve Diyarbakır'da da klasik gitar resitallerini gene konservatuvarlarda verdiğini anlattı. Yüzlerce bestesi olduğunu söyleyen sanatçı Memet Tevfik Çimen şu an sosyal medyada dünyanın her bir yanından yaklaşık 2 bin takipçisi olduğunu belirterek, kendisinin bir anlamda dünya fenomeni olduğunu sözlerine ekliyor.

İki yıla yakın bir zamandır Odunpazarı Belediyesince Atlıhan'da kendisine gitar resitali vermesi konusunda kendisine imkan verildiğini belirten sanatçı gelen yerli ve yabancı turistleri gitarıyla adeta büyülüyor. Bunun dışnda sanatçıyı izlemeye gelenler onunla kesinlikle fotoğraf çektirmeden edemiyorlar.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi