İnönü Zaferi için söylediler

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç İnönü Zaferi için söylediler
A
a

Eskişehirli yerel Türk halk müziği sanatçıları, İkinci İnönü Zaferi'nin 96. yıl dönümü dolayısıyla ilçeye özgü ''Kalkıda Vermiş Martinimin Galeyi'' adlı türküsünü seslendirerek klip hazırladı.

Sütiş Eskişehir

Eskişehirli saz ve söz sanatçısı Ömer Ulutaş öncülüğünde hazırlanan klipte, yerel sanatçılar ''Kalkıda Vermiş Martinimin Galeyi'' adlı zeybek türküsünü, İnönü ilçesinin tarihi mekanlarında sanatçılar tarafından ayrı ayrı seslendirildi. 

Ulutaş, yaptığı açıklamada, Türkiye'de birçok örneği olan ''söyle'' videolarına ''İnönü için söyle'' klibini ekleyerek güzel bir çalışmaya imza attıklarını belirtti.

Çalışmasını İnönü Kaymakamlığı ve resmi kurumları ziyaret ederek takdim ettiğini belirten Ulutaş, şunları kaydetti:

"İnönü'de uzun yıllar yaşamış ve burada yetişmiş biri olarak bu ilçeye hizmet etmek beni mutlu etti. Projemde Eskişehir'in önemli Türk Halk Müziği emekçilerini bir araya getirip İnönü'ye ait türküyü seslendirdik. Klipte ayrıca Eskişehirli şairlerimizden Ömer Kalbaz, İnönü için şiir okudu. Sosyal sorumluluk projemizi 6 ayda tamamladık. Bu klip projesi sadece benim değil klipteki tüm emek verenlerin projesidir. Eskişehir ve diğer ilçelerimiz için buna benzer sosyal sorumluluk projelerine her zaman için hazırım."

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi