İstanbul'da beyaz alarm, sakın çıkmayın!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç İstanbul'da beyaz alarm, sakın çıkmayın!
A
a

İstanbul Valiliği kentte beklenen kar ve soğuk havayla ilgili uyarıda bulundu. Valilik, vatandaşların zorunlu olmadıkça özel araçları ile trafiğe çıkmamalarını istedi. Öte yandan AKOM tarafından yapılan açıklama da yaşanan sorunların 0552 153 00 34 numaralı Whatsapp hattından bildirilmesi istendi.

Sütiş Eskişehir
Soğuk hava Edirne'den giriş yaptı. Kar yağışıyla birlikte kentte ölçülen sıcaklık -4.4 dereceye kadar düştü. Edirne'nin bu dereceyi gördüğü aynı saatte İstanbul'daki sıcaklık 10 dereceğinin üstünde ölçüldü. Trakya'da kuzeyli yönlerden esen rüzgarın önümüzdeki saatlerde İstanbul'da da hakim olması, sıcaklığın hızla düşmesine ve kar yağışına dönüşmesi bekleniyor. Kar ve yağışın etkisini geceden itibaren İstanbul’u da etkisi altına alacak kar yağışının 36 saat aralıksız süreceği bildirildi.

İSTANBUL VALLİĞİ UYARDI

İstanbul Valiliği, kentte beklenen kar ve soğuk havayla ilgili uyarıda bulundu.Yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü'nden alınan hava tahmin raporunda; İstanbul'da bugün beklenen kar yağışının akşam saatlerinden itibaren kuvvetlenerek cumartesi günü öğle saatlerine kadar aralıklarla yoğun kar yağışı şeklinde devam edeceği belirtilildimektedir. Cumartesi günü öğleden sonra azalması beklenen kar yağışının sonraki günlerde yerini soğuk hava nedeniyle don ve buzlanmaya bırakacağı öngörülmektedir" denildi.

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN HARİTASI


Valilik açıklamasında kar yağışı, don, buzlanma ve ani sıcaklık düşüşünün günlük yaşamı olumsuz yönde etkilememesi için ise şu uyarılarda bulunuldu:

"* Zorunlu olmadıkça özel araçları ile trafiğe çıkmamaları, araçları ile yola çıkan vatandaşlarımızın mutlaka kar lastiği, zincir, takoz ve çekme halatı vb. kullanmaları/bulundurmaları, araçların teknik yönden gerekli kontrollerini yaptırmaları;

* Trafik kuralları, işaret ve işaretçilerine uymaları;

* Acil yardım, kurtarma, yol bakım ve müdahale araçlarının, görev mahalline en seri şekilde ulaşmaları için, sürücülerimizin emniyet şeritlerini kullanmamaları ve bu hususta hassasiyet göstermeleri ayrıca trafiğin yoğun olduğu zamanlarda alternatif güzergâhları kullanmaları; arıza hallerinde sürücülerin araçlarını terk etmemeleri ve acil çağrı için 155 Polis İmdat, 156 Alo Jandarma, 159 Karayolları telefon numaralarını aramaları;

* Görevli ekiplerin çalışmalarını kolaylaştırıcı ve destekleyici anlayışla davranılması;

* Ani sıcaklık düşüşlerinin yaşandığı ve olumsuz hava şartlarının hüküm sürdüğü bu günlerde;

-Yaşlı, çocuk, hamile kadınlar ile kalp ve akciğer hastalığı olanların mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları,

-Hava şartlarına uygun giysilerin giyilmesi,

-Kapalı alanlarda mangal gibi zehirlenmeye yol açabilecek malzemelerin kullanılmaması, baca temizliğinin yapılması ve sobaların dikkatli yakılması, can ve mal güvenliği açısından büyük önem arz etmektedir.

* Ayrıca vatandaşlarımızın ihtiyaç halinde; İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün (İstanbul AFAD) 0212 455 70 00 ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı Afet Koordinasyon Merkezi'nin (AKOM) 0212 444 25 66 numaralı telefonlarını aramaları; kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunulur."

AKOM WHATSAPP HATTI

AKOM, İstanbulluları akşam saatlerinde etkili olacak kar yağışına karşı uyardı. Vatandaşlar, kış koşullarında yaşanan sorunları AKOM'un Whatsapp hattına bildirerek kısa sürede çözebilecek.   Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan açıklamada, "İstanbul'da bugün kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış ve akşamdan itibaren kuvvetli, yoğun kar yağışı görüleceği tahmin ediliyor" denildi. Vatandaşlar kış koşullarında yaşanan sorunların hemen çözülebilmesi için 0552 153 00 34 numaralı Whatsapp hattından AKOM ile iletişime geçebilecek.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi