Kadının işi olacak

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kadının işi olacak
A
a

AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ile birlikte Yıldıztepe Toplum Aile Destek Merkezi’ni ziyaret etti.

Sütiş Eskişehir
Günay proje ile alakalı, “Kadının iş hayatında yer alması bireysel ve toplumsal kalkınma açısından çok önemli bir unsurdur. Bu nedenle ülkemizde kadın istihdamını önceleyen politikalar geliştirilmiştir. Ancak ulusal politikaların yansıra yerel dinamikleri de hayata geçirmemizin önemli olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı´nın desteği ve himayesinde Eskişehir kent merkezinde ´Toplum ve Aile Merkezleri´ (TADEM) oluşturulmaktadır.Projenin amacı sürdürülebilir bir yapı içinde TADEM´leri kurmaktır. Belli merkezlerde kurulacak TADEM´lerde eğitim seviyesi ve yaşadıkları sosyal çevrenin yapısına bağlı olarak dezavantajlı konumda bulunan kadınların bireysel ve sosyal gelişimlerine destek verilecek, el becerileri ve iş bilgileri geliştirilerek ekonomik değere dönüştürmelerine yardımcı olunacaktır. Günümüzde kadınlar, gerek toplum tarafından biçilen cinsiyet rollerinin yarattığı baskılar nedeniyle aile içi yoğun sorumlulukları gerekse eğitim düzeylerinin yetersizliği, kadın istihdamını kısıtlamaktadır. Kadınların bilgi, beceri ve eğitim düzeyi arttıkça, işgücüne katılım olanakları artmaktadır. Bu nedenle örgün eğitim alamamış kadın emeğine nitelik kazandırabilmek için bilgi ve beceri geliştirmeye yönelik yaygın eğitime ihtiyaç sürdürülebilir bir yapı vardır.’’ şeklinde bilgi verdi. Bu kapsamda 500 kadına girişimcilik eğitimi ve sertifikası, 500 kadına iş güvenliği, etkili iletişim ve liderlik eğitimi ve sertifikası, 500 kadına geleneksel el sanatları eğitimi ve sertifikası, 2 bin kadına da istihdam amaçlı teknik eğitim verilmesi planlanıyor. Odunpazarı Kadın Gelişim ve Kültür Derneği bünyesinde yürütülen projenin 36 ay sürmesi bekleniyor. 18-45 yaş arası dezavantajlı ve işsiz durumdaki kadınları hedefleyen projenin uygulanması ile şehirde kadın istihdamını artırma, sosyal fayda ve eğitim fırsatları yaratma, ilin genel ekonomik ortamına katkıda bulunulması söz konusu olacak ve sağlanabilecek gelişmeler ile çarpan etkileri oluşacak. Proje, başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olmak üzere, kamu kurumları ve STK´lar işbirliği ile gerçekleşecek.

Bakan’a sunmuştu
Prof. Dr. Emine Nur Günay, kadınların iş hayatında daha çok yer alması, toplumun en temel yapı taşı olan ailenin bilinçlendirilmesi, neticesinde kadın istihdamını artırmayı, sosyal fayda ve eğitim fırsatları yaratmayı, ilimizin genel ekonomik ortamına katkıda bulunmayı amaçlayan ‘’Toplum ve Aile Merkezleri’’ projesini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya Kasım ayında bizzat sunmuştu. Gerekli girişimleri yaparak, projenin takibini gerçekleştiren Günay, ‘’Projemizi Sayın Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya ile bizzat görüştüm. Her türlü desteği en hızlı biçimde verdiler. Neticesinde bugün proje kapsamında ders alan, geleceğe umutla bakan şehrimiz kadınlarını ziyaret ediyoruz. Başta Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya olmak üzere emeği geçen tüm bakanlık çalışanlarına ve proje yürütücülerine teşekkür ediyorum. Odunpazarı Denekler Platformu yapılanması ve sosyal sorumluluk ve yerel kalkınma konularında yaptığımız projeler Genel Merkez’de çok yakından takip ediliyor ve pilot proje olarak kabul edildi. Çok kısa zamanda bir başarı örneği olarak Türkiye’nin diğer illerinde de uygulanması hedeflenmektedir. Periyodik aralıklarla ilgili Genel Başkan Yardımcılarımıza ve Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Selva Çam’a bilgi aktarıyoruz, gelişmeleri paylaşıyoruz. Odunpazarı Denekler Platformu oluşumunun başından itibaren Kültür ve Turizm Bakanımız Prof. Nabi Avcı yakından takip ediyor ve destek veriyor. Her aşamasında önerilerini alıyoruz. Proje kapsamındaki Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile ortak faaliyetlerimizi çok yakında sizlerle paylaşacağız” dedi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi