Kahvaltı yapana kitap hediye

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kahvaltı yapana kitap hediye
A
a

Eskişehir'de babasından kalma sahaf dükkanını kültür ve sanat evine çeviren girişimci, işletmesinde kahvaltı yapanlara kitap hediye ederek halkın okuma alışkanlığına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Sütiş Eskişehir
            Kahvaltı yapana kitap hediye

Babasının 40 yıl yaptığı sahaflığa vatandaşların ilgisinin azaldığını gören 35 yaşındaki Murat Şen, 2011 yılında baba yadigarı iş yerini kültür ve sanat evine dönüştürdü.

''Kıraathane'' adını verdiği iş yerinde müzik, tiyatro, söyleşi gibi etkinlikler düzenleyen Şen, işletmesinde kahvaltı yapanlara kitap hediye ederek, baba mesleğini bu şekilde sürdürmeye çalışıyor. 

Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yaşından beri kitaplarla iç içe yaşadığını belirterek, sahaflığı babasından öğrendiğini söyledi.

Sahaflara ilginin son yıllarda azaldığını dile getiren Şen, şöyle konuştu:

"Günümüz koşullarında kitapçılığın bu şekilde daha ilgi çekici olacağını düşünerek bu projeye başladık. Okuma alışkanlığını desteklediğimizi düşünüyoruz. İnsanlarımızın okumasına katkıda bulunmak için kitaplı etkinlikler düzenliyoruz. Bu etkinliklerden biri de kitaplı kahvaltı programı. Her sabah kahvaltıya gelen her müşterimize istediği kitabı hediye ediyoruz. İş yerimizin adına 'Kıraathane' dedik çünkü kıraathaneler eskiden çok önemli sosyalleşme merkezleriymiş. Günümüzde bu önemi kaybetmiş gibi görünse de biz bu geleneği sürdürmek için önemli bir kültür ve sanat merkezi halinde Eskişehirhalkına hizmet veriyoruz."
 

''Kitabın kokusunu hissederek okunması gerektiğini düşünüyoruz"

 Şen, kendilerine kitap bağışlayarak destek verenler olduğunu aktararak, "Günümüzde insanlar genelde ikinci el kitaplar almıyor. Büyük kitap mağazaları ya da internetten alışverişi tercih ediyor. Sahaf kültürünün yaşatılması açısından ikinci el kitap satışının yapıldığı yerlerin var olması çok önemli." dedi.

İşletmede kahvaltı yapan müşterilerin mutlu ayrıldığını vurgulayan Şen, "Vatandaşlar burada kahvaltı yaptıktan sonra hemen arkasından kendi seçtikleri kitabı hediye ediyoruz. İnsanların buradan mutlu ayrılması bizi de mutlu ediyor. Günümüzde insanların okuma alışkanlıkları ne yazık ki dijital dünyaya kaymış durumda. Biz hala kitabın, kağıda dokunarak, kokusunu hissederek okunması gerektiğini düşünüyoruz. Bu yüzden kitap hediye ederek insanlara hizmet ediyoruz." ifadelerini kullandı.
 

"Bu tarz projeler insanları kitap okumaya teşvik ediyor"

Müşterilerden 15 yaşındaki İpek Cevizoğlugil, kahvaltı için iş yerine geldikten sonra böyle bir uygulamadan haberinin olduğunu belirterek, "Bu tarz projelerin insanları kitap okumaya teşvik ettiğini düşüyorum. Ayrıca buradan istediğimiz kitabı alabileceğimizi öğrendim. Okunmuş kitapları tercih edeceğim çünkü böyle kitapların üzerinde birer anı var." diye konuştu. 

Gölge Keleş (28) ise Kıraathane'de birçok kez kahvaltı yaptığını dile getirerek, "Evde buradan aldığım çok çok sayıda kitabım var. Bazılarını okuyup geri getiriyorum. Bu uygulama insanların okuma alışkanlığına katkı sağlar. Kahvaltı yapıyorsunuz ve size kitap hediye ediliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
TÜRK 10 Aralık 2016 15:20

HELAL OLSUN...

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi