KAN BAĞIŞINA BÜYÜK KATILIM

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç KAN BAĞIŞINA BÜYÜK KATILIM
A
a

Osmaneli Kaymakamlığı, Osmaneli Belediye Başkanlığı ve Eskişehir Kızılay Kan Merkezi işbirliğiyle düzenlenen kan bağış kampanyasına, ilçe yöneticileri, murtarlar ve vatandaşlar büyük katılım gösterdi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Osmaneli Belediyesi sosyal hizmetler salonunda başlatılan kan bağışı kampanyası mesai bitimine kadar sürdü. Kampanyaya katılan Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Garnizon Komutanı Jandarma Başçavuş Merdan Akbulut, Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Kaba, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Tezcan Alaç, kamu kurum müdürleri, personeli, köy ve mahalle muhtarları ile diğer vatandaşlar kurulan Kızılay standında kan verdiler.

Kan bağışı kampanyasını Ramazan ayına girmeden gerçekleştirdiklerini anlatan Kaymakam Edip Çakıcı, "Ramazan ayında oruç sebebiyle kan bağışlarında düşüş oluyor. Acil hastalarımıza dahi kan bulmakta zorlanıyoruz. Kan bağışı toplumsal yardımlaşmanın belki de en önemli noktasıdır. Hiçbirimiz başımıza ne zaman neyin geleceğini bilemeyiz. Bir kan anonsu duyduğumuzda içinde bulunduğumuz umursamaz tavrın bir insanın hayatına mal olabileceğini asla unutmamamız gerekir. Aynı durumun bizim başımıza gelmeyeceğini de asla bilemeyiz. Oysaki başımıza felaketler gelmeden kan bağışını hayatımızın bir parçası haline getirsek, gerekli periyotlarla bunu tekrarlasak hem toplumsal boyutta bir yardım yapmış olacağız hem de müthiş bir iç huzuruna kavuşacağız” dedi. 

Kaymakam Çakıcı, Eskişehir Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Mustafa Sabri Ağaoğlu ve ekibine, Osmaneli’ ye gelerek kan toplanmasındaki desteklerinden dolayı ve kampanyaya katılan herkese teşekkür etti. Kızılay Eskişehir Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Mustafa Sabri Ağaoğlu ise “Bir ünite kan deyip geçmemeli. Bir ünite kan üç hayat kurtarıyor. Osmaneli halkı kan bağışı konusunda çok duyarlı. Bu sayının kampanya boyunca daha da artacağına inanıyorum” diyerek kampanyaya destek istedi. 

Kan bağışı sonrası Eskişehir Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Mustafa Sabri Ağaoğlu, kan verenlere günün anısına plaket takdim ettiler.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi