Karacan ilk yardım seferberliği başlattı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Karacan ilk yardım seferberliği başlattı
A
a

Türk Kızılayı Eskişehir Şubesi yöneticilerinden Alihan Karacan, yakında başlatacakları ‘seferberlik’ kapsamında kritik noktalardaki yüzlerce kişiye ilk yardım eğitimi vereceklerini söyledi.

Sütiş Eskişehir
Sosyal medya hesabından bazı ziyaretlerin fotoğraflarını paylaşan Karacan, gazetemize ziyaretlerin amacı hakkında bilgi verdi. İlk yardım eğitiminin öneminden bahseden Karacan, “Hayat kurtaran bir eğitim. Sanırım başka bir şey söylemeye gerek yok. Yapılacak bir iki doğru hamleyle kişi ya da kişilerin hayatını kurtarabilirsiniz. Kızılay, bu eğitimleri en doğru şekilde veren kurumdur. İlk yardım meselesini gündeme getireceğiz. Kritik noktalar var. Adliye gibi… Kentimizde 112’nin bir yere ulaşması en az yedi dakika alıyor. Bazı durumlarda dakikanın önemi var. Adliye personeline ilk yardım eğitimi vereceğiz. Bir kaza ya da olumsuzluk halinde eğitim alan kişi kısa sürede müdahale edebilir” dedi.
 
Hızlı Tren personeline eğitim
Karacan, aynı durumun tren seyahatleri için de geçerli olduğunu belirterek, “Ankara-Eskişehir arasında hızlı trenle gidiyorsunuz. Bir yolcu aniden rahatsızlandı. Trende ‘doktor var mı’ anonsu yapılıyor. Varsa şanslıyız, yoksa… Trende görevli personele ilk yardım eğitim vermek istiyoruz. Yine THK İnönü Havacılık Eğitim Merkezi’nde bu konuda çalışmamız olacak. Bu yardımı vereceğimiz buna benzer kritik noktaları belirliyoruz. Yakında eğitimler başlayacak” diye konuştu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi