Kavga başlamadan sakinleştirecek!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kavga başlamadan sakinleştirecek!
A
a

Araştırmacılar, çiftlerin yaşadığı tartışmalardaki biyolojik verileri takip ederek, sonu ayrılıkla biten kavgaları başlamadan önce uyaran giyilebilir teknoloji ürünü geliştirmeye çalışıyor.

Sütiş Eskişehir
TÜİK istatistiklerine göre Türkiye'de her 100 evlilikten 21'i boşanmayla sonuçlanıyor. Avrupa'da boşanma  oranı % 60 civarında. ABD ise % 50 üzeri bir orana sahip. En az boşananlar % 3 ile Şilililer. İşin içine hızlı yaşanan ilişkiler de dahil edildiğinde karşı cinsler arasındaki anlaşmazlığın had safhada olduğu bir gerçek.


evlilik sorunları


Güney Kaliforniya Üniversitesi bünyesinde çalışan bir grup araştırmacı, çiftler arasındaki geçimsizliği ortadan kaldırmak ve henüz oluşmadan önlemek için teknolojiden yardım alarak bir çalışma yürüttü. Çalışmanın amacı anlaşmazlıkların oluşmasına neden olan kritik sinyalleri tespit etmek ve erken uyarı sistemi oluşturmak.

Çiftler bunun için bir laboratuvara alındı, üzerinde sensörler bulunan giyilebilir teknoloji ürünleri kullanıldı ve elde edilen verilen akıllı telefonlar sayesinde alınıp gönderildi.


kavgaları başlamadan önce uyaran giyilebilir teknoloji


Katılımcılardan diyalog halindeyken konuyla ilgili dokunarak ya da diğer dış yollarla hislerini göstermemesi istendi. Onun yerine sonrasında, karşı tarafa olan hislerine yönelik bilgi veren yaklaşık bir saatlik anket doldurdular. Deney kapsamında her katılımcı sorun belirtmedi ancak oldukça fazla sorunun yaşandığı tespit edildi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi