Kayıplar ürkütüyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kayıplar ürkütüyor
A
a

Sezona mutlak şampiyonluk hedefiyle başlayan Eskişehirspor, ligde sona yaklaşıldıkça beklenmedik puan kayıpları yaşayarak taraftarını üzmeye başladı.

Sütiş Eskişehir
Siyah Kırmızılı ekip zirve yarışından uzaklaşmaya başladı.

Vasat başlangıç    
Sezona deplasmanda Balıkesirspor karşısında alınan 3-2’lik galibiyetle başlayan Eskişehirspor, hemen bir hafta sonra evinde Şanlıurfaspor karşısında  1-1’lik sonuçla 2 puanı kaybetti. Ardından Manisaspor deplasmanına çıkan Kırmızı Şimşekler 3-1 galip götürdüğü oyunun son dakikalarında defans hatalarıyla 2 gol yiyerek  maçı 3-3 bitirdi ve 2 puanı da Manisa’da bıraktı. 5’nci hafta Ümraniyespor karşısında 2-1 mağlup durumda iken Boffin’in 70 metreden attığı mucizevi golle 1 puanı kurtardı.

Affedilmez hata
Ümraniye karşısında zorlukla 1 puanı kurtaran Es Es bu kez evinde Boluspor’la 1-1 berabere kalarak puan saçmaya devam etti. Ligin 8. Hafta karşılaşmasında hakem Serkan Tokat’ın yanlı kararlarıyla  Göztepe karşısında 2-1 yenik durumdayken sahadan çekilmesi hataların en büyüğü olarak ilk yarıya damgasını vurdu. Oyunun son dakikalarında Teknik Direktör Alpay Özalan’ın takımı sahadan çekmesiyle Futbol Federasyonu karşılaşmada  Eskişehirspor’u  3-0 yenik saydı  ve ayrıca 3 puanını sildi.
Toparlanma süreci
Eskişehirspor  deneyimli kadrosuyla Göztepe travmasını çabuk atlattı. 12. Hafta maçında Sivasspor deplasmanındaki 2-0 yenilgiyi bir kenara koyarsak seri galibiyetlerle hızla zirvelere çıkma başarısını gösterdi. Ankara’da oynanan Bandırma (4-1), Adana’da oynanan Demirspor (0-1) ve Yeni Atatürk Stadı’nın açılış maçında Yeni Malatyaspor karşısında (2-0) artarda alınan galibiyetler takımın moralini ve özgüvenini yerine getirdi. Rakiplerin sürekli puan kaybetmesi Es Es’in ekmeğine yağ sürdü ve ilk yarıyı Şimşekler lider bitirme başarısını gösterdi.

Antalya’da hazırlandılar
Ligin ikinci yarı hazırlıklarını Teknik Direktör Alpay Özalan nezaretinde Antalya’da yapan Eskişehirspor, burada oynadığı hazırlık maçlarında fazla göz doldurmadı. Özellikle Gaziantepsor karşısında alınan 5-0’lık yenilgi savunmada yapılan zaafların ilk sinyallerini verdi.  Ve ikinci yarı maçında Balıkesirspor karşısında zorla alınan 3-2’lik galibiyet takım savunmasındaki büyük hataları bir kez daha göz önüne getirdi.

Bardağı taşırdı
Eskişehirspor taraftarının büyük desteğine rağmen bir türlü istenilen futbolu sergileyemiyordu. Bu yarıda Denizlispor karşısında alınan 3-0’lık şok yenilgi takımı kendisine getirmeye yetmedi.  Manisaspor karşısında alınan 5-1’lik yenilgi bardağı taşıran son damla ve Alpay Özalan’ın da sonu oldu. Oyun okuma, taktik varyasyon ve kadro seçimi sürekli eleştirilen Özalan ile yollar ayrılarak takımın başına Türk Futbolunun önemli isimlerinden Mustafa Denizli getirildi.
 
Galibiyete hasret
Yeni Teknik Direktör Mustafa Denizli ile çıkılan ilk karşılaşma delasmanda oynanan Elazığspor maçı oldu. Denizli’nin evrakları yetişmediği için tribünden izlediği zorlu maç 0-0 beraberlikle sonuçlanınca şampiyonluk yolunda çok önemli 2 puan daha kaybedildi. Böylece Eskişehirspor Şanlıurfaspor beraberliği, Manisapor yenilgisi ve Elazığspor karşısında aldığı beraberlikle galibiyeti unutarak oynadığı son üç maçta toplam 7 puan kaybederek şampiyonluk yolunda büyük yara aldı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Oğuz tekin 20 Şubat 2017 17:57

Puan kayıpları parayla ilgiliyse tedavisi çok zor, şimdiden '' elveda süper lig '' demek uygun olur.

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi