Ahmet Ataç 15 02 2024

Kılıçdaroğlu'ndan çadır ziyareti yorumu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kılıçdaroğlu'ndan çadır ziyareti yorumu
A
a

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu CNN Türk canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kendisine gelen anketlerde 'hayır' oylarının önde olduğunu açıklayan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'hayır' çadırını ziyaret etmesiyle ilgili de 'Güzel bir olay, hayırlı bir iş.' yorumunda bulundu.

Sütiş Eskişehir
Kılıçdaroğlu, "Hükümet sağı solu suçlamayı bıraksın, elindeki ByLock listesini yayınlasın. FETÖ'nun okullarına çocuklarını gönderinin işine son veriyorsunuz ancak okula izin verene bir şey yapmıyorsunuz. Parlamentoda kaç tane ByLock'çu var hükümet açıklasın. CHP'li olsaydı herhalde açıklarlardı, suçluyu koruyorlar. Ellerinde liste var, açıklasınlar." dedi.

Kılıçdaroğlu, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'hayır çadırını' ziyaretini nasıl buluyorsunuz? Sizin de isminiz geçti bu ziyarette bu konuda ne diyeceksiniz?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın bir 'hayır çadırını' ziyaret etmesi güzel bir olay, hayırlı bir iş. Sonuçta tarafsız, bütün vatandaşlara eşit mesafede olması gereken Cumhurbaşkanı'nın 'evet çadırını' da 'hayır çadırını' da ziyaret etmesi, tarafları dinlemesi güzel bir şey ama 'Kılıçdaroğlu yalan söylüyor.' diye kullandığı dil, bir cumhurbaşkanına yakışmaz. Eğer ben gerçekleri ifade etmiyorsam, nerede, ne zaman, hangi gerçekleri ifade etmediğim bana söylenebilir." yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Başbakan Binali Yıldırım'a "Buyurun gelin, oturalım konuşalım." çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu, bu sürecin kısır bir tartışmanın içine çekilmek istendiğini, bunun doğru olmadığını söyledi.

"Ben tartışılmıyorum ki. Referandum konusu eğer Kemal Kılıçdaroğlu ise olur, tartışabiliriz, ben hiçbir zaman çekinmem." diyen Kılıçdaroğlu, çocukluğundan bu yana her dönemini tartışmaya hazır olduğunu ifade etti.

Kılıçdaroğlu, hiçbir tartışmadan çekinmediğini, hangi gazeteci gelirse cevap vermeye çalışacağını belirtti.

"Siz de 'evet çadırına' gider misiniz?" sorusuna, Kılıçdaroğlu, "Ben 'evet' oyu kullandığını ifade edenlerin hepsine büyük bir saygı beslediğimi söyledim. Eğer öyle bir çadır rastlarsa gittiğimiz yerde, tabii ziyaret ederim bizim vatandaşımız değil mi? Sayın Cumhurbaşkanı 'hayır çadırını' ziyaret ederken, bir dönem terörist olarak suçladığı bir düşünceden umuyorum vazgeçmiştir. Oradaki insanlar da sayın Cumhurbaşkanı'na umarım saygısızlık yapmamışlardır. Çünkü bir makama saygı göstermek gerekiyor." yanıtını verdi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi