KİLİS'İN KARŞISINDA IŞİD'E BOMBA YAĞIYOR

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç KİLİS'İN KARŞISINDA IŞİD'E BOMBA YAĞIYOR
A
a

Kilis'in karşısındaki Suriye köylerinde bulunan IŞİD hedefleri, koalisyon ülkelerinin savaş uçakları tarafından vuruluyor.

Sütiş Eskişehir
Kilis'in karşısındaki Suriye köylerinde bulunan IŞİD hedefleri, koalisyon ülkelerinin savaş uçakları tarafından vuruluyor. Kilis'in Arpakesmez Köyü'nün karşısında bulunan Suriye’nin Savran, Soran, Havar ve Kefre köylerini elinde bulunduran IŞİD ile muhalif grupların oluşturduğu Fetih Ordusu arasındaki çatışmalar aralıklarla devam ediyor.

Aralıklarla çatışmaların sürdüğü bölgedeki IŞİD mevzileri sabah saat 06.30 sıralarında koalisyon ülkelerinin savaş uçakları tarafından hedef alındı. Sık sık uçaklar  

tarafından hedef alınan IŞİD mevzilerinden yükselen dumanlar Türkiye tarafından da görüldü. Sınır hattında güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarılırken, Suriye tarafından zaman zaman silah ve patlama sesleri duyuluyor.

OBAMA: IŞİD'E KARŞI İVME KAZANDIK

ABD Başkanı Barack Obama, Amerika önderliğindeki koalisyonun IŞİD’le mücadelede ivme kazandığını ve bu ivmeyi sürdürmeye kararlı olduğunu açıkladı.

Ulusal güvenlik toplantısından sonra açıklama yapan Obama, IŞİD'in Suriye ve Irak'ta karada savunmaya geçtiğini, aralarında Arap devletlerinin de bulunduğu 66 üyeli koalisyonun ise saldıran taraf olduğunu bildirdi.

Komutanlar ve istihbarat başkanlarıyla birlikte açıklama yapan Obama, koalisyonun şimdiye kadar düzenlediği 11 bin 500'ü aşkın saldırıyla cihatçı örgütün üst düzey sorumluları ve yüzlerce savaşçısının etkisiz hale getirildiğini söyledi.

IŞİD'in Suriye ve Irak'taki çekirdek kadrosunun küçülmeye devam ettiğini vurgulayan Başkan Obama, örgütün komuta kadrosunun iki yılda asgari düzeye indirildiğini, her geçen gün daha fazla örgüt üyesinin boş bir amaç için mücadele ettiğini kavramaya başladığını belirtti.
Kaynak : Mynet
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi