Kırsal Kalkınma Kurulu oluşturuluyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kırsal Kalkınma Kurulu oluşturuluyor
A
a

Tepebaşı Belediyesi, kırsal alanında farklı bir yaklaşımla tarımı destekleyen proje ve işbirliklerine imza atıyor.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir’in kırsal kalkınma adına geleceğini belirleyecek olan alt yapıyı ve vizyonunu geliştirmek adına, köy statüsü değişerek mahalle olan kırsal alanlarda tarımı ve üreticiyi yönlendiren Tepebaşı Belediyesi, katılımcı bir anlayışla çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Eskişehir’de kırsal kalkınma çalışmaları ile ilgili kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri, meslek odaları, birlik ve kooperatiflere çağrıda bulunan Tepebaşı Belediyesi, 20’den fazla kuruma ev sahipliği yaptığı toplantıda “Kırsal Kalkınma Kurulu” oluşumu için öncülük etti. Eskişehir’in kırsal kalkınma konusunda sorunlarının değerlendirildiği Tepebaşı Belediyesi hizmet binasında gerçekleşen toplantıda, “Kırsal Kalkınma Gelişim ve Eylem Planı” oluşturulması ve geniş katılımlı bir “Kırsal Kalkınma Çalıştayı” yapılmasına karar verildi. 

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, köylerin tarımı ve hayvancılığı geliştirerek kalkınacağını belirterek Tepebaşı Belediyesi’nin tüm kurumların işbirliği ile Eskişehir’e öncülük edecek bir kurulu oluşturarak çalışmaların başladığını söyledi.

Toplantıdan sonra kurum ve kuruluşlar 10. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyum alanına gezerek çalışmaları inceledi.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi