Klimalı durakların sayısı artıyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Klimalı durakların sayısı artıyor
A
a

Bilecik Belediyesi, çağın gerekliliklerine uygun çözümler üretme adına başlattığı çalışmalar sayesinde “akıllı durak” sayısını artırıyor.

Sütiş Eskişehir
İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Bitlis'in Güroymak Belediyesi, vatandaşların soğuk havadan etkilenmemesi için kentin en işlek caddelerinde yaptırdığı 6 klimalı durağı hizmete sundu. Güroymak'ta herkes bunu konuşuyor.

Belediye kentin belirli bölgelerinde kışın yağmurdan ve soğuktan, yazın sıcaktan koruyan konforlu klimalı durak uygulaması yapım çalışmaları ise halen devam ediyor. Yapılan açıklamaya göre; duraklarda klima, internet, kurumsal rehber yer alıyor. Estetiki açıdan daha güzel olan duraklar özellikleri açısından da farklı. İçerisinde daha fazla yolcunun bekleyebileceği, durak Kış mevsiminde ısıtma özelliğine sahip duraklar, yaz mevsiminde de içerisinde olan klima sayesinde yolcuların serin ortamda toplu taşıma araçlarını beklemesi sağlanacak. 
Uygulamadan son derece memnun olduklarını belirten vatandaşlar ise; “Bu son derece memnun edici güzel bir uygulama. Kente yakışan modern duraklara kavuşuyoruz. Böyle bir uygulamayı hayata geçirdikleri için başta Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya ve emeği tüm belediye çalışanlarına teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bileciklilerin hizmetine giren akıllı durak projesinin önümüzdeki günlerde daha da yaygınlaştırılması hedefleniyor.



Güroymak'ta soğuk havalarda vatandaşların otobüs beklerken üşümemesi için "klimalı otobüs durağı"  hizmete gridi.  İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu, yaptığı  açıklamada, vatandaşların soğuk havadan etkilenmemesi için klimalı kapalı  duraklar yaptıklarını belirtti.

İlçede çetin geçen kış aylarında otobüs duraklarında bekleyen  vatandaşların sıkıntı yaşadığını ifade eden Alibeyoğlu, şunları kaydetti: "Burası ciddi manada kar alan ve hava şartları çok ağır olan bir ilçe.  Vatandaşımızın daha rahat seyahat edebilmesi için ilçemizin ana güzergahlarına  aldığımız 6 klimalı durağı yerleştirdik. Hava sıcaklığının sıfırın altında 20  derecede olduğu ilçemizde, vatandaşımızın, özellikle öğrencilerimizin,  yaşlılarımızın ve  kadınlarımızın konforlu seyahatlerine katkı sağlayacağını  düşündüğümüz bu durakların hayırlı olmasını temenni ediyorum."

HERKES BUNU KONUŞUYOR

 Önümüzdeki süreçte belediye olarak daha güzel hizmetlerin altına imza  atacaklarını belirten Alibeyoğlu, durakta görevlilerinin olacağını, sürekli  durakları ve önündeki karları temizleyeceğini anlattı.Esnaf Sait Çelik, yapılan hizmetten memnuniyet duyduklarını dile  getirerek, "İlçemiz için gerekli olan bir hizmetti. Yapandan Allah razı olsun.  Milletimiz de hizmetten memnun. Bunun devamını istiyoruz. Son sistem ve donanımlı  bir hizmet. Batıda olmayanı burada görüyoruz" dedi. Çetin Yağız da özellikle hasta, yaşlı ve çocukların, soğuk ve  fırtınalı havalarda otobüs duraklarında büyük zorluklarla karşılaştığını  vurgulayarak, "Toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşların üşümemesi ve sıcak  ortamda beklemelerini sağlamak için bu, takdir edilecek bir hizmettir" diye  konuştu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi