Ahmet Ataç 15 02 2024

KORUYUCU AİLELER İFTARDA BULUŞTU

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç KORUYUCU AİLELER İFTARDA BULUŞTU
A
a

Eskişehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen iftar yemeğinde, korunma ve gözetim altında olan çocukların bakımlarını üstlenen 57 koruyucu aile bir araya geldi. 

Sütiş Eskişehir
Düzenlenen iftar programına, Vali Azmi Çelik ve eşi Emel Çelik, Vali Yardımcısı Şakir Erden, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hakkı Bilgiç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın, koruyucu aileler ve çocukları katıldı.

Oruçların açılmasının ve İl Müftü Vekili Orhan Tosun tarafından yapılan duanın ardından konuşan Eskişehir Valisi Çelik, Ramazan'ın her kesim için hayırlı geçmesini diledi. Koruyucu ailelerin göstermiş olduğu fedakarlığa değinen Vali Çelik, “Yüreğinize sağlık. Ufacık bir yavrunun sorumluluğunu almak öyle zannediyorum ki, takdirlerin en büyüğünü hak ediyor. Eskişehir’deki ailelerimize gerçekten yürekten teşekkür ediyorum. Gerekli ilgi ve alakayı göstermek suretiyle çocuklarımıza anne sıcaklığını, baba şefkatini gösteriyorsunuz. Çocuklarımızın geleceğe güvenle bakması noktasında önemli görev üstleniyorsunuz” dedi.

“NİHAİ HEDEFİMİZ HER ÇOCUĞUN BİR AİLE ORTAMINDA YETİŞTİRİLMESİDİR”
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hakkı Bilgiç ise, “Bizler bakanlık olarak her zaman çocuğun aile ortamında yetiştirilmesi konusunda koruyucu aile hizmetine önem vermekteyiz. Nihai hedefimiz her çocuğun bir aile ortamında yetiştirilmesidir. Çocuklara ailelerde sevgi, şefkat ve sorumluluk duyguları kazandırılıyor. Sizler bizler için toplumun yıldızlarısınız. Çünkü bir başka vatandaşımızın çocuğuna sevginizi ve kucağınızı açtınız. Koruyucu ailelerimizde yetiştirilen çocukların gözlerindeki ışığı ve hasta olan çocukların iyileştiğini görüyoruz. Şu anda 5 bine yakın çocuğumuz koruyucu ailelerin yanında kalıyor. Sizlerden ricamız, çocuklara bakabileceğine güvendiğiniz aileleri teşvik etmenizdir” diye konuştu.

“KORUYUCU AİLELERİN DESTEĞİNİ HER ZAMAN GÖRMEKTEYİZ”
Her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar programına katılanlara teşekkür eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın da, şunları dile getirdi:
“Biz büyük bir aile olarak engelli, yaşlı, kadın, çocuk, aile, şehit ve gazi yakınları ile hizmetlerimizin en önemli ayağı olan koruyucu ailelerimizle beraber büyük bir aile olarak bir gemide hep beraber yol alıyoruz. Bizim en büyük destekçimiz koruyucu ailelerimizin desteğini her zaman her yerde görmekteyiz. Kendilerine çocuklarımızı himaye ettikleri ve gönüllerini açtıkları için teşekkür ediyoruz.”
Kaynak : anadolugazetesi.net
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi