LİSELER ARASI ŞİİR OKUMA" YARIŞMASI

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç LİSELER ARASI ŞİİR OKUMA" YARIŞMASI
A
a

Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği (ESAZDER) tarafından Azerbaycan Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin 98’inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle Eskişehir'de "Cumhuriyet Bayramı ve Liseler Arası Şiir Okuma Yarışması" düzenlendi. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen yarışma, Azerbaycan Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin kurucusu Resulzade ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm Türk dünyası şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın ve Azerbaycan Devlet Himni’nin okunmasıyla başladı. Yapılan açılış konuşmasının ardından programın sunucusu Tural Ramazanoğlu tarafından 20 lisenin katıldığı ‘Şiir Okuma Yarışması’ başlatıldı. Gecede ayrıca solo bağlamada Eren Mustafa “Esiz Dostum” parçasını, Sonay Ruhi ise Azerbaycan şarkılarından oluşan bir şölen yaşattı. Güney Azerbaycanlı sanatçı Sara Koral, Azerbaycan Kaval dansıyla izleyicileri büyüledi. Yarışmacıların tamamı şiirlerini söyledikten sonra Güney Azerbaycanlı şair Azeryar Daneşvar, Azerbaycan’ın ikiye bölünmüşlüğünü ve Tebriz’in Bakü’ye özlemini anlatan Selam Bakü” adlı şiirini okudu.
Programın sonunda kapanış konuşması yapan Dernek Başkanı Cavid Aydın, “Böyle bir gecede Azerbaycan için, Turan için bugün bizlerle olan ve yarışmaya katılan tüm yarışmacılara teşekkür ederiz. Azerbaycan bizim için ne anlam ifade ediyorsa, Türkiye ve Türk Dünyası da aynı anlamı ifade ediyor” dedi.
Katılan tüm öğrencilere belgelerin verildiği gecede birinciliği “Biri Vardı, Biri Yok” şiiriyle Özel Atayurt Anadolu ve Fen Lisesi öğrencisi Gül Su Bulut elde ederken, ikinci “Azerbaycan’a Gelsin” şiiriyle TOKİ Şehit İkram Cirit Anadolu Lisesi öğrencisi Esra Yıldırım, üçüncü ise “Kara Destan” şiiriyle Şehit Hasan Önal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Cansu Çalı oldu.
Programa Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Eski İl Başkanı Ayhan Sezer, Eskişehir Türk Ocağı Başkanı Nedim Ünal, Eskişehir Alperen Ocakları Başkanı İbrahim Öncü, ESAB Derneği Başkanı Ahmet Urfalı, Emirdağ Vakfı Genel Sekreteri Hulusi Ayrancı, EŞYODER Başkanı Ertuğrul Şakar, TEMAD Odunpazarı İlçe Başkan Yardımcısı Kadir Yıldırım’ın yanı sıra çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.
Kaynak : İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi