‘Haberimiz yok’ dedi ama toplantıya bile katılmış

20 Ocak 2017 09:24
A
a
Sütiş Eskişehir
Mimarlar Odası Şube Başkanı Canan Oytan, yaptığı açıklamada “Eskişehir Mimarlar Odası Yönetim Kurulu olarak bizim bile görmediğimiz Hamamyolu Projesi uygulaması başlatıldı. Nasıl mı öğrendik; gecenin geç saatlerinde gürültüleri duyanlar söyledi” diyerek projeyi eleştirmişti.
Oytan’ın eleştirileri haber ve köşe yazılarında yer aldı. Haklı mı değil mi? Dünkü yazımda görüşlerimi açıkladım. O nedenle şimdilik ‘proje ve içerik’ kısmını bir kenara bırakıyorum.
Oytan’ın ‘projeden haberimiz yok’ iddiası hakkında bazı şeyler öğrendim. Bu yazımda onlardan bahsedeceğim, okuduktan sonra siz karar verin. Odunpazarı Belediyesi, Mimarlar Odası’ndan “Hamamyolu Projesi” hakkında bilgi vermek için toplantı talep ediyor.
Oda’ya bir yazıyla müracaat eden Belediye özet olarak “Hamamyolu’nun en doğru şekilde projelendirilmesi ve kentimize yeniden kazandırılması için Eskişehir’deki mimarların görüş ve katkıları önemlidir. Bu amaçla, meslektaşlarınıza bir bilgilendirme toplantısı düzenlemek istemekteyiz. Toplantıya, Hamamyolu için katkı sağlamak isteyen, Eskişehir’deki tüm mimarların katılımını bekliyoruz” diyor.
Bu talep üzerine Mimarlar Odası da üyelerine e-posta gönderiyor. e-posta ‘değerli üyemiz’ diye başlıyor… e-posta’nın konusu ne? Evet, doğru tahmin ettiniz. Hamamyolu Projesi…
Ne istiyor Mimarlar Odası değerli üyelerinden…
Aynen aktarıyorum:
“Odunpazarı Belediyesi tarafından Hamamyolu Caddesi’ni kapsayan bir proje üretilmesi düşünülmektedir. Hamamyolu’nun kent yaşamına yeniden kazandırılmasına yönelik çeşitli fiziki ve işlevsel değişiklikler yapılması öngörülmektedir. Ortak akıl ile elde edilecek proje sonrasında uygulama projeleri hazırlanarak hayata geçirilecektir.
Hamamyolu Caddesi’nin en doğru şekilde projelendirilmesi ve kentimize yeniden kazandırılması için Eskişehir’deki meslektaşlarımızın görüş ve katkılarına ihtiyaç duyulmaktadır.
Bu amaçla şubemize kayıtlı tüm meslektaşlarımıza bir bilgilendirme toplantısı düzenlenecektir. Bu toplantıya Hamamyolu için katkı sağlamak isteyen meslektaşlarımızın katılımları önemlidir.”
Mimarlar Odası bununla yetinmiyor! Üyelerine 12 Ocak, 14 Ocak ve 15 Ocak’ta tam üç kez SMS yolluyor. O mesajda “Sayın üyemiz; Odunpazarı Hamamyolu Projesi ile ilgili bilgilendirme toplantısı 15 Ocak Cuma günü saat 14.30’da şubemiz toplantı salonunda gerçekleştirilecektir. Katılımınız önemlidir” yazıyordu.
Neyse çok uzatmayayım!
O toplantı yapılıyor.
Nerede yapılıyor? Mimarlar Odası’nda…
Konu ne? Hamamyolu Projesi…
Katılanlar arasında kim var? Mimarlar Odası Şube Başkanı Canan Oytan…
Başka kimler var? Konuyla ilgili mimarlar da toplantıya katılıyor…
Toplantıda ne oluyor? Odunpazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı ve ilgili müdürler projeyle ilgili düşünce ve beklentileri dinliyor…
Başka…
Odunpazarı Kent Konseyi Hamamyolu Çalışma Grubu’nun talepleri katılan mimarlarla paylaşılıyor…
Daha başka…
Hamamyolu ile ilgili çalışmak isteyen ve bir avan proje sunmak isteyenlere 15 Şubat 2016’ya kadar süre veriliyor…
Eeee sonra…
Tarihler 15 Şubat 2016’yı gösterdiğinde hiçbir mimar başvuru yapmıyor, görüş bildirmiyor, bu yönde talepleri de olmuyor.
İnsan gerçekten üzülüyor. Şunu yeni yetme bir politikacı yapsa ‘neyse’ der geçerim. Ama Mimarlar Odası’na başkanlık yapan biri yapınca kabul edemiyorum. Bu denli çarpıtma, gerçeği gizleme, laf ebeliği politikada bile kalmadı!
En kötüsü de kurumların yıpranması. Kişiler gelir geçer… İki gün sonra başkanı kimse hatırlamaz ama Oda ne yazık ki ‘bu yükü’ hep taşıyacak!
Öte yandan daha ne yapsın Odunpazarı? Kapınıza kadar gelmiş, bilgilendirmiş, görüş istemiş, süre vermiş… Sonuç? Kimse oralı olmamış. Sonra da çıkıp ‘kuşların yuvası bozuluyor, kırlangıç sesleri kesiliyor’ diye ortalığı velveleye ver. Olacak iş değil…
Canan Hanım, Belediye’den ya da Başkan’dan değil ‘yanılttığı’ kamuoyundan özür dilemeli. Vicdanlı ve doğrudan yana olan mimarlar da şu yaşananlara tepki vermeli.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Su 21 Ocak 2017 17:10

Icerıgını bılmeden,bır projeye onay verımez.onay verdıyse mutlaka ıcerık ıncelenmıstır.ıcerıgıne bakmadan verdılerse ozamanda suc ışlenmıştir.neresınden bakarsan bak sucludurlar.

0 0 Cevap Yaz
tarafsız yorum 21 Ocak 2017 15:56

Cihan bey yazıyı iyi okuyup özümseyin yazıda hamamyolu projesinden haberlerinin olmadığından bahsetmiyorlar projenin içeriğinin nasıl olduğunu görmediklerinindan nasıl bir projeyle uygulamayı başlattığınızı bilmediklerini söylüyorlar. tarafsız yorumlar tarafsız basın yazıları dilerim. yazıyı lütfen tekrar okuyun "Eskişehir Mimarlar Odası Yönetim Kurulu olarak bizim bile görmediğimiz Hamamyolu projesi uygulaması başlatıldı. Nasıl mı öğrendik; gecenin geç saatlerinde gürültüleri duyanlar söyledi. Hamamyolundan dün sabah geçenler ağaçların söküldüğünün tanıklığını yaptılar. "

1 7 Cevap Yaz
Sen 21 Ocak 2017 15:22

Bir deli bir kuyuya tas atar,kırk akıllı cıkaramaz mısali, kendini bilmeden mimar sıfatıyla böyle dengesiz konuşulursa olacağı da budur işte

6 1 Cevap Yaz
Yorum 20 Ocak 2017 23:37

Taşınan ağaçlar en az 50 yillik ağaçlar bunlar fidanmida yeni yerlerinde tutsun. Kamyona yüklenmiş bir çam ağacının hamamyolu vatandaslarinin ust ten cektigi fotoğrafta kökleri bile yoktu. Görünmüyor. Onlarda inanmıyorlar ki köklerine çıkarmaya gerek görmemişler

1 9 Cevap Yaz
hamamyolu hepimizin 20 Ocak 2017 21:58

eskişehirin geçmişini ve geleceğini ilgilendiren hamamyolu için belediyenin mimarlara 30 günlük bir avan proje süresi vermelerini üzüntüyle ve şaşkınlıkla öğrendim yazınızdan bu süreçe dahil olmamalarını ve tepki vermelerini saygı duyuyorum.aydınlattığınız için teşekkürler.

1 10 Cevap Yaz
Odunpazarlı

30 günde imar çapı verebiliyorlarmı acaba.

0 4
Belcika,li 20 Ocak 2017 21:09

agac katliam,i yapildi ,mi yapilmadimi Tv,den takip ettigim kadariyla tasinma var tasinan agaclar sanirim yerine tekrar konulur !diye dusunuyorum Bld baskani programda acikladi ve bu proje tartismaya acik bir projeydi katki vermek isteyenler katkisini vermis ama vermeyenlerde karalama kampanyalarini en ust duzeyde veriyorlar eski sanayi projesi hala hayata gecirilemiyor NEDEN!!? orasi mezbelelik halde sehrin ortasinda kotu bir sekilde siritiyor

7 4 Cevap Yaz
VATANDAŞ 20 Ocak 2017 16:59

KURUMLAR KİŞİLERE GÖRE DEĞİL TABİ DEĞİL KİMSE KALICIDA DEĞİL MEVKİLERİNDE BİR BAŞKAN GELİR DEREYİ KAPATIR.KAZIM BEY GELİR AĞAÇ KESER OLAN HEP VATANDAŞA OLUR SAYIN BAŞKAN VATANDAŞA SORDU MU BU YÜZYILLIK AĞAÇLARI KESECEĞİNİ FETHİYE 'NİN BİR KÖYÜNDE DE PORTAKAL AĞAÇLARI KESİLMESİN DİYE HALKI REFARANDUMA GİDİYOR BİZDE SORGUSUZ SUALSİZ KESİLİYOR.

4 11 Cevap Yaz
vatandaş 20 Ocak 2017 16:48

yani ağaçlar çınarlar kesilsin mi? cihan bey mimarların yazısını bir daha okuyun. belediyenin ağaç katliamına kılıf aramayın

4 12 Cevap Yaz
ali yılmaz 20 Ocak 2017 15:04

gazeteci belediye bürokratı gibi yazarsa olacağı bu, git bir bak kaç ağaç kesilmiş ondan sonra yaz.

4 12 Cevap Yaz
es es 20 Ocak 2017 14:37

Kurumlar kisilere ait degildir.Yonetici sifatinda olanlar,tasidiklari sorumluluk nedeniyle,kurum adina kendi siyasi goruslerini on planda tutarak bilimden ve gerceklikden uzak tarafli beyanda bulunamazlar.Sayet yaparlarsa ,bulunduklari makami ISGAL ediyorlar demekdir.Bu da o makama ve o makami olusturanlara HAKARETTIR.....

11 3 Cevap Yaz
PETEK 20 Ocak 2017 11:55

Cihan bey o projeyi hazırlayanların fikir verenlerin içinde olan ve ona rağmen protestocu gurubun önündede fotoğraf çektiren takkeli ve sakallı olan şahıs kent konseyi çalışma gurubu ile her toplantıda belediyeye geliyordu.Şimdide haberi olmadığını söylüyor al birini vur ötekine.

10 7 Cevap Yaz
SERTOĞLU 20 Ocak 2017 11:03

ZİHİN FUKARA OLUNCA,AKIL UKALA OLURMUŞ ....

9 7 Cevap Yaz
sehirli 20 Ocak 2017 10:30

Sizi kamuoyu adina yaptiginiz bu tespitden dolayi kutluyorum.Her ne kadar bu kentte kotu niyetliler olsada,sizin gibi olaylari arastirip ,yanlisi ortayan cikaranlarin da olmasi ,icimizi rahatlatiyor,bu sehre gonul verenleri sevindiriyor.TEBRIKLER.!!!!

13 10 Cevap Yaz
Bende kutlamak isterim ama

Bend e kutlamak istiyorum ama Başkana niye ağaç larimiz i kesiyorsunuz sorusunu sorup hesap sorduğun da

0 0
es es 20 Ocak 2017 10:23

Bu hanim bir yerel tv de aktif olarak gorev yapan biri ile ayni soyismi tasiyor.Yaptigi talihsiz aciklamanin bu bag ile iliskisi olduguna ihtimal vermek dahi istemiyorum.cunku bu yerel tv mevcut belediyeye muhalefetligi ile biliniyor.Makamlar hatir gonul isleri ve cikar amacli kullanilamaz.Olmasi ise bir IHANETTIR.!!!!

13 7 Cevap Yaz
yorum 20 Ocak 2017 10:18

Siyaset yapmak kurumlarin isi degil kisilerin isidir.Bu hanim maalesef ,bulundugu konum ve tasidigi sifati kullanarak sorumluluk bilincini bir kenara koyup,bilimsel ve gerceklikten yoksun politik bir uslup kullanmistir.Bu sorumluluk ciddiyetinden bu kadar yoksun birinin o makami isgal ediyor olmasi Eskisehir gibi guzide bir kent icin buyuk bir TALIHSIZLIK dir.....

13 8 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi