‘Hacker Ordu’ kuruyoruz

15 Ocak 2017 09:15
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Siber güvenlik yasasının yakında resmileşeceğini açıkladı.
Yurtdışı kaynaklı en ufak bir siber saldırıda bile noter sistemimiz çöküyor, eczane sektörü işlemez hale geliyor, e-bankalar kilitleniyor. Kısacası hemen her gün kullanmak zorunda kaldığımız e-kolaylıklar iflas edebiliyor. İşte bunları önleyebilmek için geçtiğimiz haftalarda devlet, hatırı sayılır bir maaşla hacker ordusu kuracağını açıklamıştı ve başvuru için de bir e-posta adresi vermişti.
Devletin bu çağrısını kulak ardı etmeyen ve teknoloji ile az-çok alakalı olan gençler, verilen e-posta adresine başvuru yağdırdı. 25 bin kişinin kayıt olduğu ve bunlar arasında sınav yapılarak kemik kadronun oluşturulacağı söylendi. Sınavı geçemeyenler de diğer bölümlerde görevlendirecek.
Şimdi ‘hackerlar’ düşünsün
Türkiye bu yasayla birlikte bilişim ve siber dünyayla ilgili yasal eksikliklerini giderecek ve siber saldırılara karşı yürütülen mücadele yasalara bağlı olacak.
 
Google’ın Titan projesi iptal
İnternet devi Google, internetin olmadığı kırsal bölgelere insansız hava araçlarıyla (İHA) kablosuz erişim sağlamayı amaçlayan Titan projesini sona erdirdi. 9to5google.com’un haberinde, 2014 yılında İHA üreticisi Titan Aerospace isimli şirketi satın alan Google'ın, İHA'larla dünyanın internet erişimi olmayan ücra bölgelerine erişim sağlama projesi olan Titan'a son verildiği bildirildi. Deneme uçuşlarının başlamasının ardından, Titan ekibi bazı teknik sorunlarla karşılaşmış ve proje için ayrılan bütçe azalmıştı. Arizona çölünde, daha sonra İHA'nın kanadından kaynaklandığı anlaşılan, bir kaza yaşanmıştı.
 
Trafik sorunu çözülür mü?
Genellikle gençlerin kullandığı kaykay artık hepimizin vazgeçilmezi olabilir. Özellikle trafik çilesinin yoğun olarak yaşandığı İstanbul gibi dev metropollerde alternatif ulaşım aracı olarak elektrikli kaykaylar geliştirilmekte. Amerikalı bir firma bu yeni ürünü geliştirdiğini duyurdu. Elektrikle çalışan kaykayda dengede durma sorunu olmadığı için her yaştan insan da bu kaykayı kullanabilecek.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi