10 kat daha hızlı

Serkan Açıkgöz yazdı

28 Şubat 2016 09:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın Cuma günü yaptığı açıklamayı duyduk hepimiz. Ben yine de kısaca o açıklamayı hatırlatayım.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yaptığı açıklamada, 4,5G teknolojisiyle Türkiye'de mobil internet hızının en az 10 kat artmasının beklendiğini ifade etti.
 
Türkiye’deki internet hızının üst noktası (ortalama) 33.7 Mbps olduğunu düşünürsek ve bunun 10 kat artacağını hayal bile edemiyor insan.
Sayın Bakan açıklamasının sonuna şu sözleri de ekledi. “e-Ticaretten mobil ticarete geçilecek, çok yüksek hızlı internetin gelişimi yeni iş alanlarının ortaya çıkmasını da sağlayacak.”
Böyle güzel haberleri duyunca hadi bakalım hayırlısı diyesim geldi.
Size bir önerim olacak, şimdi bilgisayardan ya da telefondan veya başka bir cihazdan Google amcaya dünyanın en hızlı interneti ve en yavaş interneti sorgulaması yaptığınızda çıkan makalelere göz gezdirebilirsiniz.
 
O ülke de interneti bedava yaptı 
İnternetin insan hakkı olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Seul Belediyesi, ücretsiz internet hizmeti vereceğini duyurdu.
Dünyada Kopenhag’dan sonra bir başkent daha ücretsiz internet hizmeti verecek.
Güney Kore’nin başkenti Seul’de, kentin kamusal alanlarında kablosuz internetin gelecek yıldan itibaren ücretsiz olacağı açıklandı.
 
Issız adaya düşsek 3 şey muhabbeti 
Biz çocukken sürekli sorardık birbirimize “Bir ıssız adaya düşecek olursan yanına 3 şey alman gerekse ne alırsın?” En sevdiğimiz oyuncağı, (çocuk aklı ile) annemizi, bir de yiyecek bir şeyler mi derdik?
Şimdi devir değişti. Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Eskişehir Şube Başkanı Sülahi Özalp, 2015 yılı itibarıyla ülkede 73 milyonu aşkın cep telefonu bulunduğunu belirterek, "Issız bir adaya düşsek yanımıza alacağımız üç şeyden biri cep telefonu" dedi.
Kendisinin "akıllı olmayan" bir cep telefonu kullandığını da belirten Özalp, internet gerektiğinde evindeki ya da bürosundaki bilgisayarlardan yararlandığını sözlerine ekledi.
 
Erkeklere gerek kalmadan üremek! 
Evet, doğru duydunuz, bundan böyle erkekler olmadan üremek mümkün gibi gözüküyor.
Laboratuvarda üretilen spermler, dişi farelerin yumurtalarına enjekte edildi ve sağlıklı fare yavruları doğdu. Bu yavruların da daha sonra çiftleşerek, bir sonraki kuşağın doğumunu sağladıkları bildirildi.
Uzmanlar bu yöntemin insanlara uygulanabilmesi için alınması gereken çok mesafe olduğunu, ancak ileride erkeklerde kısırlığın giderilmesi için yeni yöntemler geliştirilmesine yardımcı olabileceğini söylüyor.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi