Ahmet Ataç 15 02 2024

2024’te yola çıkarız, 2025’te…

5 Haziran 2016 09:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Space X firmasının sahibi olan milyarder Elon Musk Mars seyahatinin 2025 yılında mümkün olabileceğini söyledi.
Musk yaptığı açıklamada 2024 yılında bir roketin Mars’a doğru ateşleneceğini ve 1 sene içinde Mars’a iniş yapacağını söyledi.
Musk’ın şirketi SpaceX insansız Mars uçuşlarına 2018 yılında başlamayı planlıyor.

Firavunun hançeri uzaydanmış

Ntv internet haber sitesinde yer alan bilgiye göre Eski Mısır Firavunu Tutankamon'un hançerinin yapımında kullanılan malzemenin dünyadan olmadığı anlaşılmış.
İşte haberin özeti;
Eski Mısır firavunu Tutankamon'un hançerinin dünya dışı bir maddeden yapıldığı tespit edildi. Hançerin bir göktaşından yapılmış olabileceği belirtiliyor.
Araştırmacılar genç yaşta ölen firavunun hançerinin içindeki nikel ve kobalt oranının bu dünyadan olmadığını açıkladı.

Eyfel’in rengini sosyal medya belirliyor

Sosyal medyayı en aktif kullanan ülkenin rengi Eyfel Kulesi'nde olacak.
Avrupa'nın en iyi ekiplerinin yeşil sahada ter dökeceği Euro 2016 ilginç bir yarışmaya da ev sahipliği yapacak. 
Turnuvanın destekleyicisi Orange'ın duyurduğu yarışma ile taraftar ülke bayraklarındaki renkleri Eyfel Kulesi'ne verme şansı yakalayacak.

Google, kendi testinden kaldı!

Google, geçtiğimiz günlerde internet sitelerini çeşitli kıstaslar test eden bir algoritmaya sahip internet sitesini kullanıma açtı. Fakat Google'ın kendisi bile testten tam puan alamadı.
Google, internet çağının devlerinden birisi olmasına rağmen mükemmel değil. Dünya çapında 1 milyarı aşkın aktif kullanıcısına çeşitli hizmetler sunan Google, geçtiğimiz günlerde hizmetlerine bir yenisini daha ekledi.
"Test my site" yani sitemi test et isminde açılan internet sitesinin amacı internet sitelerinin çeşitli kıstaslar altında test edilip, not verilmesinden oluşuyordu.
Mobil arabiminin kullanıcı dostu olup olmadığı, hızı ve masaüstü arabiminin hızı şeklinde üç kıstas altında yapılan puanlama sistemi oldukça katı.

Facebook Notify’ı kapatıyor

Sosyal medya devi Facebook favori yayıncılarınızdan push bildirimleri aldığınız yedi ay önce çıkmış olan Notify’ı kapatma kararı aldı.
Aralarında CNN, Bloomberg ve Vox Media gibi devlerinde bulunduğu 70’ten fazla ortağın bulunduğu uygulamada belirlediğiniz kaynaklardan günün önemli bildirimlerini alıyordunuz. Notify kullanıcıları dün push bildirimi ile uygulamanın kapanacağını öğrendiler.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi